Ziare.com

Care sunt avantajele achizitionarii de bunuri recuperate prin leasing financiar?

Advertorial
Luni, 10 August 2020, ora 16:33

   

Care sunt avantajele achizitionarii de bunuri recuperate prin leasing financiar?
Achizitionarea de bunuri recuperate prin leasing financiar reprezinta o solutie sigura si avantajoasa atat pentru companii, cat si pentru persoanele fizice.

Potrivit firmelor care ofera astfel de finantari, majoritatea clientilor opteaza pentru autoturisme, datorita avantajelor referitoare la costurile reduse de achizitie.Companiile de leasing financiar din Romania pun la dispozitie oferte transparente in ceea ce priveste starea bunurilor recuperate si le ofera clientilor toate detaliile de care au nevoie pentru a-i indruma sa ia cea mai buna decizie.

Leasingul financiar este o forma de finantare bazata pe un sistem de plati succesive (rate lunare), care sunt platite pentru utilizarea bunului solicitat pe o perioada determinata.
Printr-un astfel de contract, companiile si persoanele fizice au posibilitatea de a achizitiona autoturisme second-hand, in stare foarte buna, la preturi scazute. Avand in vedere ca este vorba despre masini rulate, clientul va primi toate informatiile referitoare la istoricul de service sau rulajul masinii.

6 motive pentru a alege leasingul financiar pentru bunuri recuperate

Atunci cand vorbim despre masini ca fiind bunuri recuperate, ne referim la acele autoturisme care au facut, obiectul unor contracte de leasing, dar care au fost apoi recuperate de la clienti, din cauze care tin de intarzierea platii ratelor stabilite contractual.

Astfel, achizitionarea prin leasing financiar a unei masini recuperate prezinta mai multe avantaje greu de ignorat pentru companiile sau persoanele fizice care nu dispun in prezent de intreaga suma pentru plata autoturismului:

1. Flexibilitatea

Prin achizitionarea unor bunuri recuperate prin leasing financiar, clientul beneficiaza de un nivel flexibil pentru valoarea reziduala. De asemenea, termenele de plata sunt flexibile, adaptate in functie de nevoile fiecarui client. Astfel, clientii au posibilitatea de a alege cand vor sa plateasca (lunar, trimestrial sau sezonier).

Un astfel de contract poate fi incheiat pe o durata minima de 1 an (art. 7, Ordonanta Guvernului nr. 51/1997 modificata). Perioada maxima, avansul minim, dobanzile sau alte costuri pot varia in functie de valoarea bunului finantat si indicatorii financiari.

2. Dreptul de proprietate

La finalul perioadei contractuale, clientul devine proprietarul bunului solicitat. Acesta nu trebuie decat sa achite o valoare reziduala care reprezinta un procent din pretul masinii, dar care nu depaseste 20%.

Mai mult, bunurile recuperate solicitate de fiecare client pot fi achizitionate si inainte de expirarea contractului. Pentru a face acest lucru, este necesara plata valorii ramase si a costurilor aferente. Insa, aceasta inchidere anticipata a contractului se poate realiza numai dupa 12 luni de la activarea acestuia.

3. Birocratie redusa

Majoritatea companiilor de leasing din Romania le pun la dispozitie clientilor diferite sisteme online, prin care pot aproba o cerere de finantare in 24 de ore. Acest termen este cu mult redus fata de obtinerea unei aprobari pentru un credit bancar. Mai mult, toate actele necesare pentru solicitarea unei finantari se gasesc online, pe site-ul companiei de leasing.

4. Nu exista garantii speciale

In cazul unui contract de leasing, garantia este chiar bunul finantat. Acest lucru reprezinta un real avantaj, deoarece clientul nu mai este nevoit sa ofere drept garantie alte bunuri de valoare.

5. Pret redus

Printre avantajele achizitionarii de bunuri recuperate se numara si pretul, care este mult mai scazut decat cel al pietei. Mai mult, achizitia este una sigura, lipsita de ipoteci sau sechestre.

6. Modificari contractuale

Chiar si dupa semnarea contractului de leasing financiar, clientul poate solicita anumite modificari la nivelul acestuia. Modificarile vor fi conditionate de indeplinirea unor conditii, cum ar fi scurtarea sau prelungirea perioadei de leasing, rambursari anticipate sau cesionari de contracte de finantare.

In concluzie, tinand cont de faptul ca autoturismele sunt preponderente in oferta de bunuri recuperate, acestea sunt si accesibile, avand preturi mai mici decat cel al pietei.

Mai mult, achizitionarea lor printr-un contract de leasing financiar vine cu o serie de avantaje, care ii ofera clientului siguranta si flexibilitate pe toata durata rambursarii sumei.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Citeste mai multe despre leasing financiar solutii pentru clienti
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 31400 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

bunuri recuperate....

astea sunt jafuri de masini abuzate ca au fost doar inchiriate nu cumparate si asteapta L&T de la gugustiuci neavizati.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor