Seful Honda Romania, scenariu uluitor pentru piata auto: Vanzarile se vor tripla pana in 2020

Joi, 10 Octombrie 2013, ora 23:18
3359 citiri
Seful Honda Romania, scenariu uluitor pentru piata auto: Vanzarile se vor tripla pana in 2020
Foto: Honda

Piata auto din Romania se poate tripla pana in anul 2020 si poate ajunge la vanzari de 200.000 unitati noi, de la cele aproape 70.000 de unitati consemnate in acest an, a declarat, joi, presedintele Honda Trading Romania, Takashi Kono, la evenimentul de lansare a noului SUV CR-V (foto).

"Pot spune ca sunt familiarizat cu piata auto din Romania si particularitatile sale. Chiar daca piata auto nu s-a imbunatatit, suntem siguri ca, pana la urma, cererea pentru masini va creste. Suntem siguri ca, in urmatorii doi ani, incepand din acest moment, multi vor dori sa cumpere masini noi cu tehnologii noi si un impact redus asupra mediului.

Credem ca piata auto din Romania poate ajunge la 200.000 de unitati, in 2020, chiar daca in acest moment estimarile pentru piata din 2013 sunt intre 67.000 si 70.000 de unitati. In atare conditii, dorim, de asemenea, o cota pe piata romaneasca de 2,5% pana in 2020", a afirmat Kono, in cadrul editiei a XI-a a Salonului Auto & Accesorii 2013 de la Romaero Baneasa.

Potrivit sefului HTR, desi vanzarile Honda pe plan local au scazut cu 1% in acest an, pana la finele lunii septembrie, procentajul este cu mult peste cel inregistrat de piata masinilor noi de import, respectiv de minus 17%.

"Honda a avut un start foarte bun in 2013, prin lansarea noului CR-V, care a primit, de-a lungul timpului, numeroase premii si distinctii. Chiar daca vizibilitatea noastra nu este foarte mare pe plan local in acest moment, am reusit pana la sfarsitul lunii septembrie sa vindem 397 de unitati, care reprezinta o scadere de 1% fata de aceeasi perioada din 2012, in timp ce piata masinilor noi de import s-a contractat cu 17%, in acest an. Dorim sa facem eforturi in acest sfarsit de an si sa inregistram, in cele din urma, prima crestere dupa patru ani consecutivi de scadere", a explicat Takashi Kono.

Premium Expo organizeaza, in perioada 10 - 20 octombrie 2013, in incinta Romaero Baneasa, cea de-a XI-a editie a Salonului Auto Bucuresti & Accesorii 2013 /SAB & Accesorii 2013/, eveniment la care sunt asteptati peste 50.000 de vizitatori.

La SAB 2013 vor fi prezente marcile: BMW, Chevrolet, Citroen, Ford, Honda, Hyundai, Isuzu, Jaguar, Kia, Land Rover, Mazda, Mercedes-Benz, Mitsubishi, Nissan, Opel, Peugeot, Seat, Skoda.

Pe de alta parte, ca si anul trecut, cel mai mare producator national de automobile, Dacia, a declinat participarea la salon, fara a oferi detalii suplimentare pe acest subiect.

Programul de vizitare a expozitiei auto si de accesorii este de joi, 10 octombrie pana duminica, 20 octombrie, intre orele 10:00-20:00. Biletul de intrare costa 20 de lei, iar parcarea este 10 lei/zi.

Citește și:
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Ce spune protocolul PNL - PSD despre schimbul de ministere. Portofoliul la care social-democrații nu ar vrea să renunțe
Pe lângă rocada premierilor din coaliție care ar trebui să aibă loc în luna mai 2023, PSD și PNL urmează să schimbe și mai multe ministere. Social-democrații au dat, însă, semnale că...
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Ministrul Muncii, amenințat cu plângerea penală. Avertismentul sindicatelor privind majorarea pensiilor și salariilor
Sindicatele i-au amenințat cu plângerea penală pe ministrul Muncii, Marius Budăi, și pe ministrul Finanțelor, Adrian Câciu, din cauza pensiilor și a salariilor. Sindicaliștii de la...