Vosganian: Romania vrea sa devina cel mai important producator auto din Europa de Est

Marti, 05 Februarie 2013, ora 21:53

   

Vosganian: Romania vrea sa devina cel mai important producator auto din Europa de Est
Ministrul Economiei, Varujan Vosganian, a declarat, marti, in cadrul unei intalniri cu o delegatie marocana, ca obiectivul Romaniei este sa devina cel mai important producator de automobile din Europa de Est.

Varujan Vosganian a primit o delegatie de afaceri condusa de ministrul Industriilor, Comertului si Noilor Tehnologii din Regatul Maroc, Abdelkader Amara.

"Convorbirile dintre cei doi demnitari s-au axat pe traditia colaborarii romano-marocane, mai ales in planul cooperarii pentru producerea de autoturisme DACIA. In context, au fost evaluate perspectivele extinderii catre noi sectoare a legaturilor economice dintre Romania si Maroc, un rol important avand contactele directe la nivelul oamenilor de afaceri.

Productia de masini in Romania a crescut. Vezi cate s-au produs

In cadrul discutiilor, a avut loc un schimb reciproc de informatii vizand principalii indicatori macro-economici, programele nationale de dezvoltare economica si sociala, reglementari privind finantarea si fiscalitatea in sfera investitiilor straine, ajutorul de stat si altele", se arata in comunicatul transmis de Ministerul Economiei.

La sfarsitul lunii noiembrie 2012, volumul total al schimburilor de marfuri dintre Romania si Maroc inregistra o crestere cu 28% fata de aceeasi perioada a anului 2011, din care exportul romanesc 24%, iar exportul marocan in Romania - cca 46%.

Ministrul marocan l-a informat pe Varujan Vosganian despre strategia nationala de dezvoltare energetica, bazata in principal pe crearea de surse nepoluante, cum ar fi cele solare sau eoliene, pentru care se proiecteaza o putere totala instalata de 4.000 MW.

"Demnitarul roman a facut cunoscuta, la randul sau, expertiza tehnica si potentialul firmelor romanesti de a participa la realizarea acestor investitii, precizand ca lista acestora ar putea fi extinsa cu alte obiective inscrise in programele marocane de dezvoltare: modernizarea si dezvoltarea infrastructurii feroviare, constructii de baraje, lucrari de irigatii si imbunatatiri funciare, foraje de apa si construirea de retele pentru apa potabila, reparatii navale si construirea de ambarcatiuni pentru pescuit, participarea la proiectele care vizeaza dezvoltarea sectorului agro-alimentar etc.", se specifica in comunicatul trimis de ME.
Sursa: rNews

Articol citit de 2368 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Nonpolitikon
rank 5
Acu', când maşinile-or s-ajungă la preţ de bicicletă?
Poate dacă-i aduce pe cei de la Tata Motors, dar se pare că si ăia s-au orientat la Bulgaria, pentru iesirea la sistemul autostradal European!
Tragicomedian
rank 2
Guzganiene, ia canta tu la alt pian... la alta masa!
Cu Oltchim ai rezolvat-o, inseamna ca vei pune pe butuci si industria auto.
ORD
rank 5
Masinile sunt produse de Firme Private sau asociate cu statul
Nu are ce media ori coordona fiul lui KKRAU ce nu8 este al lui.
Firmele-si vand marfa !
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor