De ce sa treci la anvelope de vara?

Joi, 03 Martie 2016, ora 17:16
1859 citiri
De ce sa treci la anvelope de vara?

Asa cum in sezonul cald ne schimbam garderoba, punand la pastrare hainele groase si scotandu-le la lumina pe cele subtiri, asa si masina noastra are nevoie de o adaptare la vremea de afara. Mai exact, anvelopele de iarna trebuie inlocuite cu unele de vara.

Anvelopele de iarna si-au jucat bine rolul pret de cateva luni. Ele au fost cele care ti-au oferit o siguranta sporita, mai ales la franare, pe drumuri ude sau acoperite cu zapada si gheata. Acum, temperaturile au crescut si nu mai este risc de polei si de zapada, asadar masina trebuie echipata si ea corespunzator.

Prima intrebare care ti-ar putea trece prin cap ar fi legata de obligativitatea schimbarii lor. Mai exact, daca chiar trebuie sa le inlocuiesti cu cauciucuri de vara sau poti pastra si in sezonul cald anvelopele de iarna.

Specialistii Nexxon, cel mai mare distribuitor de anvelope, sustin ca aproape nimic nu te impiedica sa le pastrezi, doar ca nu este chiar rentabil sa o faci.

La temperaturi ridicate, anvelopele de iarna, care sunt mai moi si mai maleabile, se vor uza mult mai repede. Din aceasta cauza, la 1 noiembrie, cand vei fi obligat sa ai masina echipata cu cauciucuri pentru sezonul rece, acestea vor fi atat de uzate incat nu-si vor mai face treaba si vei fi nevoit sa le inlocuiesti cu unele noi, o investitie consistenta.

Si pentru ca vorbeam despre intrebari, o alta dilema care ar putea aparea ar fi cea legata de utilitatea cauciucurilor all season. E si normal sa te gandesti la o varianta care ar putea parea mai putin costisitoare. In realitate, desi sunt utile astfel de anvelope, potrivit specialistilor auto, acestea nu isi fac treaba 100% nici iarna si nici vara. De ce? Pentru ca atunci cand temperatura ajunge la 0 grade Celsius acestea isi pierd aderenta, fapt care afecteaza puterea unei frane bruste sau virajele in curbe stranse.

De aceea, cea mai potrivita varianta este cea a unui set de anvelope de vara. Acestea sunt realizate dintr-un material special, care nu se uzeaza foarte usor in contact cu temperatura foarte ridicata de la nivelul asfaltului, care, pe timp de vara poate ajunge pana la 60 de grade Celsius.

Un alt avantaj foarte important este dat de faptul ca acest gen de cauciucuri preintampina fenomenul de acvaplanare.

Specialistii Nexxon, cel mai mare distribuitor de anvelope si camere de aer din Romania, recomanda montarea de anvelope de vara pe toate cele patru roti ale autoturismului odata ce temperaturile au trecut in mod constant de 7 grade Celsius.

Avantajul cel mare al anvelopelor de vara de la Nexxon este ca le poti comanda online si le vei primi acasa sau la service-ul Nexxon unde urmeaza sa fie montate.

Inscrie-te si in Clubul Nexxon si vei acumula puncte care se vor transforma in reduceri.

Citeste si:
Controlorii de trafic, surprinși de prima ninsoare cu pneuri de vară și fără lanțuri pentru zăpadă. ”Puneți sare sau nisip” VIDEO
Controlorii de trafic, surprinși de prima ninsoare cu pneuri de vară și fără lanțuri pentru zăpadă. ”Puneți sare sau nisip” VIDEO
Imaginile filmate cu o mașină a controlorilor de trafic care patinează pe un strat propaspăt de zăpadă au devenit virale, după postarea lor pe Facebook. Se poate observa cum mașina tip...
Decizie așteptată a CCR la sesizarea PSD privind conducerile interimare ale televiziunii și radioului public
Decizie așteptată a CCR la sesizarea PSD privind conducerile interimare ale televiziunii și radioului public
Curtea Constituţională (CCR) ar putea să se pronunțe joi, 9 decembrie, cu privire la decizia asupra sesizării PSD în legătură cu proiectul privind asigurarea continuităţii conducerii...