De ce tremura industria auto mondiala cand "stranuta" Japonia

Luni, 28 Martie 2011, ora 08:20
3256 citiri
De ce tremura industria auto mondiala cand "stranuta" Japonia

Turbulentele din sectorul auto japonez se vor propaga in toata lumea. Cutremurul din Japonia din 11 martie a distrus cateva fabrici de asamblare a automobilelor si a blocat capacitatea de productie a tarii.

Potrivit analistilor, furnizarea de masini japoneze in SUA se va diminua, ceea ce va duce la cresterea preturilor la anumite vehicule importate. Ca si alte industrii, sectorul auto din Japonia este strans legat de furnizori, distribuitori si comercianti din zeci de tari.

Producatorii de automobile din Japonia, Toyota, Honda si Nissan incearca sa-si dea seama cat de mari sunt pagubele la sistemele de aprovizionare si la liniile de asamblare.

"Exportul de vehicule japoneze in SUA se va diminua pe termen scurt. Acest lucru va determina cresterea preturilor la anumite vehicule importate, iar situatia este putin probabil sa se reintoarca la normalitate prea curand", a declarat analistul Michael Robinet de la IHS Global Insight, pentru Business Insider. Citeste mai multe despre De ce tremura industria auto mondiala cand "stranuta" Japonia pe Business24.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#industria auto, #industria auto mondiala, #sector auto , #piata auto