Piata auto second hand pe Internet: Romania vs. Germania

Miercuri, 08 Decembrie 2010, ora 10:25
11314 citiri
Piata auto second hand pe Internet: Romania vs. Germania

Piata anunturilor auto second-hand din Romania este dominata de persoanele fizice, in timp ce in Germania, piata este reprezentata de dealeri, sustine Remigiusz Smolinski, Country Manager-ul pentru Romania al mobile.de.

Acesta este de parere ca in timp trendul de pe piata romaneasca se va schimba in sensul de crestere a ponderii ofertelor de la dealeri si de scadere a importantei celor venite de la persoanele fizice.

"Este mult mai usor sa stabilesti o legatura de incredere cu dealerii care au autoritate pe piata auto", a precizat el intr-un interviu pentru Business24.ro.

Conform aestuia, in prezent, piata incepe sa-si revina, iar acest lucru este valabil pentru e-commerce-ul din Romania, cat si pentru piata de advertising online, care va creste cu peste 30%.

"In ceea ce priveste mobile.ro, in ultimii 2 ani am reusit sa avem cea mai extinsa platforma din Romania, in ceea ce priveste oferta. Ne propunem sa ne pozitionam deasupra competitorilor, sa scoatem in evidenta deosebirile.

Planuim sa gazduim mai multe anunturi de la persoane private fiindca in randul dealerilor suntem foarte bine pozitionati. Mobile.ro este site-ul preferat al dealerilor. In prezent avem 1200 de dealeri. De asemenea, avem cele mai multe anunturi auto second-hand din Romania. Pentru 2011 planuim sa atragem cat mai multe persoane private", a precizat acesta.

Numarul anunturilor primite de la persoane private insumeaza 50% - 60% din totalul anunturilor active de pe mobile.ro si, cu cat ne indreptam mai mult spre Vest, cu atat creste numarul anunturilor postate de dealeri.

"Romania se indrepta in timp spre o piata a anunturilor auto dominata de dealeri. In Germania dealerii platesc diferite taxe in functie de numarul anunturilor pe care le au postate. Cel mai ieftin costa 40 euro, iar cel mai scump poate ajunge la cateva mii de euro.

Cu cat dealerul este mai mare si are mai multe anunturi online, cu atat va plati mai mult. Media este undeva intre 100-200 euro. Pentru persoanele private este gratuit, insa acestea au posibilitatea de a plati pentru optiuni suplimentare, care maresc posibilitatea vanzarii unui anunt", a precizat Remigiusz Smolinski.

Citeste si:
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Miniștrii cu care premierul desemnat, Dacian Cioloș, ar putea merge în Parlament. Dan Barna, ministru de Externe, Mihai Goțiu, ministrul Mediului
Conducerea USR aprobă duminică programul de guvernare şi lista membrilor Cabinetului Cioloş. Printre variantele de lucru discutate în şedinţa Biroului Naţional al partidului se numără Dan...
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
George Simion se compară cu liderul maghiar Viktor Orban, într-un interviu dat pentru Euronews
Euronews îi face un portret lui George Simion, lider al partidului Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR), cel care desena zidurile clădirilor cu mesajul "Basarabia e România" în culorile...
Sursa: Ziare.com