FMI nu e de acord cu programul "Prima masina" - surse

Vineri, 06 Februarie 2015, ora 18:35
4452 citiri
FMI nu e de acord cu programul "Prima masina" - surse

Reprezentantii Fondului Monetar International nu sunt de acord cu programul guvernamental "Prima masina".

Informatia a fost dezvaluita, vineri seara, de surse citate de postul B1 TV.

La randul lor, reprezentantii Executivului, in frunte cu premierul Victor Ponta, nu sunt de acord cu solicitarea FMI de a renunta la acest program, astfel ca acesta va continua. In plus, printre cerintele Fondului s-au numarat si unele referitoare la ajutoarele de stat si la stergerea arieratelor.

Delegatia FMI discuta, vineri, la sediul Miniserului Finantelor, cu mai multi ministri ai Guvernului Ponta, in cadrul vizitei de mai multe zile in care se va evalua acordul stand-by de 2 miliarde de euro ce expira in luna septembrie.

"Prima masina" are manual de utilizare: Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa aplici

Programul Prima Masina intarzie: Cand va intra in vigoare

"Prima masina" demareaza: Ce conditii pune statul si ce automobile s-ar incadra (Video)

Programul "Prima masina" trebuia sa demareze de la 1 noiembrie, insa deocamdata este in asteptare. Printre beneficiile celor care vor apela la acest program pentru a-si cumpara o masina se numara o perioada de creditare de cel mult cinci ani la un cost al masinii de cel mult 50.000 de lei plus TVA si o subventionare de 50 la suta a dobanzii.

Printre conditiile de indeplinit pentru a putea cumpara o masina prin acest program este aceea de a nu fi detinut anterior o alta masina. In plus, avansul va fi de 5 la suta pentru cei cu varsta de pana in 35 de ani si de 10 la suta pentru cei care depasesc aceasta varsta. De asemenea, o alta conditie este aceea ca persoanele care au deja un credit la "Prima casa", nu mai pot aplica si pentru a-si cumpara prima masina.

Programul "Prima masina" a fost aprobat de Guvern. Cand intra in vigoare

Programul a fost aprobat de Guvern la jumatatea lunii octombrie, prin ordonanta de urgenta, iar desi el ar fi trebuit sa intre in vigoare pe 1 noiembrie, cu o zi inainte de alegerile prezidentiale, acest lucru nu s-a intamplat nici dupa mai bine de doua luni.

F.N.

Citeste si:
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
AUR a anunţat depunerea unei plângeri penale în legătură cu testarea COVID a elevilor
Senatorul AUR Rodica Boancă a anunţat că a depus o plângere penală "pentru zădărnicirea combaterii bolilor" în legătură cu procedura de administrare a testelor rapide antigen non-invazive...
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Nicolae Ciucă, despre taxarea marilor companii: ”Am să discut cu fiecare dintre cei responsabili. Vom lua o decizie împreună”
Premierul Nicolae Ciucă a declarat marţi, 7 decembrie, că nu s-a luat "niciun fel de decizie" privind posibilitatea introducerii unei taxe pentru marile companii, menţionând că va discuta pe...