Prima masina, tractata de Rabla: Cum vrea Guvernul sa-i ajute pe cei care vor sa-si cumpere un automobil nou

Miercuri, 30 Martie 2016, ora 19:12
7441 citiri
Prima masina, tractata de Rabla: Cum vrea Guvernul sa-i ajute pe cei care vor sa-si cumpere un automobil nou
Foto: Arhiva Ziare.com

Guvernul a adoptat, in sedinta de miercuri, o hotarare care stabileste ca voucherele obtinute prin Programul Rabla vor putea fi utilizate drept avans pentru achizitionarea unui autoturism nou prin Programul "Prima masina".

"Actul normativ coreleaza cele doua programe guvernamentale astfel incat un beneficiar al Programului de stimulare a innoirii Parcului auto national va putea achizitiona un autoturism nou in cadrul Programului de stimulare a cumpararii de autorurisme noi, folosind facilitatea acordata prin Programul de stimulare a innoirii Parcului auto national ('Programul Rabla') pentru justificarea achitarii avansului de minimum 5% din pretul de achizitie a noului autoturism", se arata intr-un comunicat al Guvernului remis Ziare.com.

Schimbari importante la programul Prima Masina: Avansul poate fi dat cu ajutorul "Rabla"

Guvernul a stabilit ca pentru 2016, plafonul garantiilor care pot fi emise in cadrul Programului "Prima masina" este de 100 de milioane de lei din diferenta neutilizata din plafonul alocat pentru 2015.

Pentru anul trecut, plafonul alocat garantiilor emise pentru acest program a fost de 350 de milioane de lei. Pana la finalul anului 2015, au fost acordate 193 de garantii.

Guvernul sustine ca a adus aceste modificari in scopul cresterii atractivitatii Programului "Prima masina", care presupune ca persoanele fizice obtin garantii guvernamentale la contractarea creditelor pentru achizitionarea unui autovehicul nou al carui pret nu depaseste suma de 50.000 lei, la care se adauga TVA.

Prima masina: Cati bani va da Guvernul pentru program. Pnta: E un succes!

C.P.

#Prima masina tichete Rabla, #schimbari Prima Masina, #program Prima masina, #prima masina , #Prima masina