Programul "Prima masina" ar putea fi accesat si de cei care au mai detinut un autovehicul nou

Joi, 01 Noiembrie 2018, ora 21:23
5352 citiri
Programul "Prima masina" ar putea fi accesat si de cei care au mai detinut un autovehicul nou

Programul "Prima masina" va putea fi accesat si de catre persoanele fizice care au mai detinut un autovehicul nou iar pe langa vehiculul clasic mai pot fi achizitionate masini ecologice, pentru care va fi nevoie de un avans cuprins intre 25 si 30%.

Asta prevede un proiect pentru modificarea si completarea ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 66/2014 privind aprobarea Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, publicat joi de Ministerul Finantelor Publice (MFP).

In prezent, persoanele fizice care acceseaza Programul "Prima masina" trebuie sa indeplineasca cumulativ mai multe conditii printre care si aceea ca nu au mai detinut in proprietate un autoturism nou.

In nota de fundamentare se arata ca propunerile de modificare a OUG nr. 66/2014 (privind aprobarea programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi, n.r.) vizeaza

posibilitatea achizitionarii de catre beneficiarul programului a unui autovehicul nou, pe langa cel clasic cu sistem de propulsie termic (cu motor de ardere interna), si a urmatoarelor tipuri de autovehicule:

  • autovehicul hibrid (...) avand un pret de achizitie de maxim 100.000 lei, la care se adauga TVA, pentru care beneficiarul programului trebuie sa asigure un avans de minim 25% din pretul de achizitie al autoturismului;
  • autovehicul electric hibrid (...), avand un pret de achizitie de maxim 150.000 lei, la care se adauga TVA, pentru care beneficiarul programului trebuie sa asigure un avans de minim 30% din pretul de achizitie al autoturismului;
  • autovehicul pur electric avand un pret de achizitie de maxim 150.000 lei, la care se adauga TVA, pentru care beneficiarul programului trebuie sa asigure un avans de minim 30% din pretul de achizitie al autoturismului.

Documentul publicat de MFP arata, totodata, ca ecobonusurile si ecotichetele din Programul "Rabla" vor fi acceptate pentru justificarea achitarii avansului minim obligatoriu prevazut in legislatia aferenta Programului de stimulare cumpararii de autoturisme noi, aprobat prin OG 66/2014.

Potrivit initiatorilor, schimbarile preconizate vizeaza cresterea calitatii mediului prin reducerea emisiilor de gaze cu efect de sera, concomitent cu reinnoirea parcului auto, prin dinamizarea achizitiei de autoturisme noi in cadrul Programului de stimulare a cumpararii de autoturisme noi si inlocuirea acestora cu autoturisme nepoluante, respectiv prin introducerea achizitiei de autoturisme hibrid, electric hibrid si pur electric.

Citeste si:
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Ce conduc politicienii care au promovat reducerea prețului la benzină. Mulți dintre ei nu au nici măcar mașină
Prețul carburanților a fost intens dezbătut de coaliția de guvernare, până ce s-a ajuns la soluția compensării cu 50 de bani (inițial fiind vorba de 1 leu). Mulți dintre politicienii care...
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un deputat spune că nu va mai candida la alegerile parlamentare din 2024. ”Pe mine mă încântă perspectiva întoarcerii în privat”
Un politician român spune că i-au ajuns două mandate de deputat în Parlamentul României și nu mai vrea să candideze pentru această funcție în 2024. Nu se lasă însă de politică....
Comentarii
Sulampahar
rank 4
Deci este programul "O masina"