Peste 180.000 de autoturisme au fost casate prin programul Rabla

Joi, 16 Decembrie 2010, ora 14:12

   

Peste 180.000 de autoturisme au fost casate prin programul Rabla
Numarul autoturismelor casate pana acum prin Programul Rabla este de 186.854, fiind achizitionate ulterior 59.550 de masini noi, dintre care 24.656 din industria autohtona, potrivit bilantului Ministerului Mediului si Padurilor pe 2010, facut public joi.

Ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, a declarat ca, pana la urma, prin Programul Rabla vor fi acordate anul viitor trei tichete pentru achizitionarea unui autoturism nou, a cate 3.800 lei fiecare, si nu patru, cat anuntase recent ca are in vedere.

"Nu este indicat sa schimbi regulile in timpul jocului, mai ales daca lucrurile merg bine", a spus ministrul Laszlo Borbely.

Programul Rabla 2010 se adreseaza, atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, oferind persoanelor fizice posibilitatea achizitionarii unui autovehicul nou prin cumularea pana la trei tichete valorice.

Un tichet are valoarea de 3.800 lei, iar romanii pot da maximum trei tichete (11.400 de lei) la achizitionarea unei masini noi. Fondurile alocate pentru acest program au ajuns la 722 milioane lei, pentru scoaterea din uz a 190.000 de autovehicule.

Taxa auto s-ar putea majora mai mult decat a fost anuntat

Altfel, ministrul a precizat, tot joi, ca legea privind majorarea taxei auto va intra saptamana viitoare in Guvern.

"S-a discutat in comitet cu toti cei implicati. Eu cred ca varianta de pe site va fi acceptata de Guvern in aceasta forma", a adaugat Borbely.

Ministerul Mediului intentioneaza majorarea taxei auto din ianuarie 2011 si introducerea platii si pentru motoarele Euro 5, care sunt exceptate, in prezent, de la aceasta obligatie.
Sursa: rNews

Articol citit de 779 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor