Programul Rabla 2012 va fi functional in trei saptamani

Marti, 06 Martie 2012, ora 12:58
3886 citiri
Programul Rabla 2012 va fi functional in trei saptamani
Foto: TVR Info

Incepand de miercuri, se va incepe selectarea REMAT-urilor si a dealerilor care pot participa in programul Rabla, a anuntat ministrul Mediului, Laszlo Borbely.

Potrivit acestuia, dupa aproximativ trei saptamani, persoanele care doresc sa obtina voucherele vor putea sa duca masinile vechi la REMAT, a spus Borbely, in cadrul unei conferinte de presa de marti, in urma sedintei de Guvern.

Pentru acest an, ministerul a aprobat un buget de 120 de milioane de lei pentru programul de casare, respectiv pentru 30.000 de masini. "In functie de cum functioneaza piata, vom putea sa suplimentam aceasta suma", a precizat Borbely.

Ministrul a adaugat ca, incepand cu 2010, primul an al programului, s-au casat 300.000 de masini vechi, iar romanii, cumuland cate trei tichete, au cumparat in jur de 100.000 de masini noi.

De asemenea, Borbely a precizat ca bugetul fondului de mediu, in care este inclus si programul Rabla, se afla la dispozitie 824 de milioane de lei din credite bugetare si 1,5 miliarde de lei credite de angajament.

Tot aici este inclus si programul Casa Verde, prin care persoanele interesate pot primi ajutor financiar pentru dotarea locuintei cu echipamente pentru energie verde. In acest caz, bugetul alocat este de 100 de milioane de lei.

"vem peste 250 de proiecte pe reabilitari cu apa si administrara sistemelor de alimentare cu apa in zona rurala. Vom aloca fonduri pentru lucrarile de indiguiri", a mai spus ministrul.

El a mai precizat ca, din taxa auto, statul obtine, potrivit estimarilor 624 de milioane de lei.

Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar Phone, primul smartphone dedicat posesorilor de mașini electrice? Ce știe să facă
Polestar, producătorul suedez de mașini electrice, a intrat pe piața dispozitivelor mobile lansând Polestar Phone, un smartphone conceput special pentru posesorii de mașini electrice....
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta oferă acces la sistemul de operare Horizon OS
Meta a anunțat recent că va oferi acces la sistemul de operare Horizon OS, utilizat pe căștile de realitate virtuală Meta Quest, pentru producătorii terți de hardware, precum ASUS și...
#programul Rabla, #Casa Verde, #Laszlo Borbely , #programul rabla