Programul Rabla a fost suplimentat

Luni, 21 Noiembrie 2016, ora 14:50
2688 citiri
Programul Rabla a fost suplimentat
Foto: Arhiva Ziare.com

Programul Rabla a fost suplimentat cu 3.538 de tichete, in valoare de aproximativ 23 de milioane de lei, exclusiv pentru persoanele fizice, iar termenul de inscriere si de depunere a dosarelor a fost prelungit pana la data de 10 decembrie 2016.

Aceasta este a treia suplimentare a programului in acest an, dupa cele din lunile iulie si octombrie.

"Cumuland bugetul initial al Programului si suplimentarile din iulie si octombrie, ne asteptam sa depasim 25.000 de beneficiari, pana la sfarsitul anului. Interesul fata de Programul Rabla continua sa fie foarte ridicat si ma bucur ca am reusit sa identificam resursele pentru a inlocui si mai multe masini vechi cu autovehicule noi, mai putin poluante", a declarat Cristiana Pasca Palmer, ministrul Mediului, Apelor si Padurilor.

Notele de inscriere vor putea fi introduse de catre producatorii validati incepand cu data de 23 noiembrie, ora 12:00, iar facturile aferente acestora vor fi emise numai incepand cu data de 9 decembrie 2016. Nota de inscriere este valabila maximum 120 de zile de la emiterii, insa fara a se depasi data de 15 decembrie 2016, iar data-limita pentru depunerea ultimei cereri de decontare din cadrul Programului este tot 15 decembrie 2016.

De asemenea, a fost prelungita data pana la care proprietarii persoane fizice si juridice se pot inscrie la producatori, si anume pana cel tarziu la data de 10 decembrie 2016.

In plus, a fost introdusa posibilitatea prelungirii, pana la data de 31 martie 2017, a valabilitatii contractelor de finantare nerambursabila incheiate de catre producatorii validati cu Administratia Fondului pentru Mediu.

Producatorii validati care vor sa beneficieze de prelungirea valabilitatii contractelor pentru finantare nerambursabila pana la 31 martie 2017 si depunerea ultimei cereri de tragere in 15 decembrie 2016 sunt invitati la sediul Administratiei Fondului pentru Mediu (AFM) pentru semnarea actelor aditionale, incepand cu 21 noiembrie 2016, precizeaza MMAP.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....