Programul Rabla a fost suplimentat: Mai sunt disponibile 2.000 de tichete noi

Miercuri, 12 Octombrie 2016, ora 15:45
2922 citiri
Programul Rabla a fost suplimentat: Mai sunt disponibile 2.000 de tichete noi
Foto: Ziare.com

Cei care doresc sa-si cumpere o masina prin intermediul Programului Rabla trebuie sa stie ca acesta a fost suplimentat cu 12 milioane de lei, pentru persoanele fizice, fiind vorba despre circa 2.000 de noi tichete.

Solicitantii pot depune cererile pentru aceste tichete incepand de miercuri, a declarat ministrul Mediului, Cristiana Pasca Palmer.

"Anul acesta, Programul Rabla a atins un succes istoric in cei 12 ani de cand functioneaza: a fost primul an in care tichetele electronice au fost epuizate in mai putin de trei saptamani si primul an in care Ministerul Mediului decide doua suplimentari de buget.

Dupa ce in luna iulie am venit in completarea Programului cu 4.000 de tichete electronice care s-au epuizat si ele pe parcursul catorva zile, astazi am decis o noua alocare bugetara care acopera circa 2.000 de tichete electronice.

In prezent, avem in derulare si Programul 'Rabla Plus', dedicat masinilor electrice. Suplimentarea bugetului pentru 'Rabla Clasic' ofera si cetatenilor care doresc sa achizitioneze o masina electrica un beneficiu cumulat de aproape 6.000 de euro", a afirmat Pasca Palmer.

Prima de casare prevazuta in Programul 'Rabla Clasic' ramane de 6.500 de lei, cu posibilitatea accesarii suplimentare a doua eco-bonusuri. Primul eco-bonus este de 750 de lei, pentru cei care aleg sa cumpere o masina a carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km.

De asemenea, un al doilea eco-bonus, in cuantum de 1.500 de lei, va fi acordat in situatia in care cumparatorul opteaza pentru o masina noua cu sistem de propulsie hibrid.

Daca masina noua intruneste ambele criterii, un cetatean poate beneficia de ambele eco-bonusuri si astfel sa ajunga, cu tot cu prima de casare de baza, la o finantare de 8.750 de lei, ce va fi suportata de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), din costul masinii noi.

In ceea ce priveste Programul "Rabla Plus", ministrul Mediului a explicat ca romanii care vor sa aleaga o masina care nu polueaza beneficiaza din partea AFM de doua tipuri de eco-tichete electronice: unul in valoare de 5.000 de lei pentru achizitionarea unui autoturism nou electric-hibrid, iar un altul de 20.000 de lei pentru masinile noi electrice 100%.

Iata mai multe detalii despre Programul Rabla

Pentru acest an, bugetul alocat initial celor doua axe ale Programului Rabla a fost de 220 de milioane de lei, din care 75 milioane de lei alocate extensiei "Rabla Plus", atat pentru achizitionarea de autovehicule noi electrice si electrice hibride, cat si pentru finantarea retelei de statii de incarcare a acestora.

ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
ANPC, atac la site-urile de comert chinezesti, Temu si Shein
Autoritatea Nationala pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) deruleaza o actiune de verificare a site-urilor de cumparaturi si aplicatii chinezesti care functioneaza ca o piata online, Temu si...
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
#suplimentare program Rabla, #tichete Program Rabla , #programul rabla