Ziare.com

Programul Rabla continua in 2015 - orasele cu cele mai multe masini casate in 2014

Miercuri, 21 Ianuarie 2015, ora 22:30

   

Programul Rabla continua in 2015 - orasele cu cele mai multe masini casate in 2014
Cele mai multe tichete Rabla pentru masini casate au fost eliberate, in 2014, in Capitala, Prahova si Arges si in premiera au fost suplimentate tichetele pentru persoane juridice, programul fiind "foarte popular", astfel ca va continua in 2015, a declarat ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu.

"Acest program este unul foarte popular, cu rezultate foarte bune anul trecut. Cu siguranta, va continua, insa forma sa exacta in 2015 o vom cunoaste abia dupa aprobarea bugetului AFM, lucru care speram ca se va intampla foarte curand", a declarat ministrul Gratiela Gavrilescu.

Potrivit informatiilor transmise de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), care gestioneaza programul Rabla, anul trecut au fost decontate 17.030 de tichete pentru persoane fizice si 3.361 pentru persoane juridice.

Programul Rabla: Cate tichete au fost acordate firmelor

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

Pentru prima data, numarul tichetelor alocate persoanelor juridice (3.000) a fost suplimentat, precizeaza reprezentantii AFM.

Tot in premiera, anul trecut programul Rabla pentru persoane fizice a presupus eliberarea de tichete electronice de reducere direct la dealer-ul auto de la care beneficiarul dorea sa-si cumpere masina noua.

Tichetele n-au mai fost repartizate pe judete, ci au putut fi extrase de dealeri dintr-o baza nationala, in functie de inscrieri. Persoanele care aveau masini mai vechi de opt ani le-au putut duce la casat, la orice colector autorizat, pentru a obtine reducerea de 6.500 de lei pentru cumpararea unui nou autoturism.

Korodi, la predarea mandatului: Programul Rabla trebuie continuat

Chiar daca a fost sub forma de tichet electronic, aceasta reducere a putut fi transmisa altor persoane, ca si in alti ani.

Orasele cu cele mai multe masini casate

Astfel, in 2014, au fost duse la casat 20.391 de masini vechi si au fost decontate tot atatea tichete pentru achizitia de masini noi, de catre persoanele fizice si juridice.

In Bucuresti, au fost casate 4.607 de masini vechi si cumparate 6.041 de masini noi.

In judetul Prahova, au fost casate 1.045 de autovehicule si cumparate 987 de masini noi, iar in Arges, au fost casate 998 de masini vechi si cumparate 929 de autovehicule noi.

In Constanta, au fost 908 casari, dar 1.090 de masini noi cumparate cu tichetul Rabla.

Valcenii si persoanele juridice din judet au dus la casat 822 de masini vechi, dar au folosit doar 289 de tichete pentru a cumpara masini noi.

In continuarea clasamentului judetelor cu cele mai multe masini vechi casate sunt Timis (681), Iasi (667), Cluj si Brasov (cate 619), iar in ceea ce priveste reinnoirea parcului auto urmatoarele locuri sunt ocupate de aceleasi judete, dar in alta ordine: Iasi (749), Timis (724), Brasov (647) si Cluj (615).

Citeste mai multe despre program Rabla 2015 masini casate Rabla
Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 2960 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor