Programul Rabla pentru tractoare se va modifica in 2011

Marti, 07 Septembrie 2010, ora 17:15
6889 citiri
Programul Rabla pentru tractoare se va modifica in 2011
Foto: adevarul.ro

Programul "Rabla" pentru tractoare se va modifica, in 2011, pentru a da posibilitatea celor interesati sa cumpere un tractor nou folosind doua-trei tichete valorice, la fel ca in cazul masinilor, a anuntat, marti, ministrul Mediului si Padurilor, Laszlo Borbely, la Craiova, in urma unei vizite la uzina Ford.

Borbely a explicat ca s-a luat aceasta decizie pentru ca, in acest moment, diferenta dintre pretul unui bon valoric de 17.000 lei pentru tractoarele vechi si pretul unuia nou este prea mare si din acest motiv programul nu a fost foarte accesat.

"Anunt in premiera ca probabil anul viitor vom modifica un pic programul Rabla pentru tractoare, pentru ca ne-am dat seama ca ar fi mai multi si acolo (n.red.: care ar accesa acest program) daca ar putea cupla doua-trei tichete valorice.

Incepand de anul viitor - stiti ca acum se da un tichet valoric de 17.000 lei si probabil ca diferenta este foarte mare intre pretul unui tractor si acest tichet valoric - vrem sa dam posibilitatea celor care vor sa cumpere tractoare noi sa poate valorifica doua-trei tichete, la fel cum este programul Rabla pentru masini. Este in interesul nostru sa scapam si de tractoarele vechi, nu numai de masinile vechi'', a declarat ministrul.

Acesta a mai spus ca Programul Rabla pentru masini, "care intereseaza si Ford", va continua si in 2011 probabil in aceleasi conditii, "poate cu unele modificari" si a avertizat ca anul acesta detinatorii de vouchere trebuie sa le valorifice pana la 25 noiembrie, pentru ca dupa aceasta data isi pierd valabilitatea.

Laszlo Borbely a mai aratat ca pana acum prin Programul Rabla au fost casate 165.000 de masini vechi si au fost cumparate 40.000 de masini noi, dintre care peste 50 la suta provin din productia interna.

"Prin programul Rabla au fost casate 165.000 de masini vechi, uzate, si au fost cumparate 40.000 de masini noi - un lucru bun si pentru mediu si pentru cetateni.

Introducerea tichetelor valorice a fost o idee buna, pentru ca ai un tichet valoric, poti cumpara alte doua tichete si inseamna 3.000 de euro. Mai pui alte 3-4.000 de euro si iti iei o masina noua. Aveti grija sa valorificati aceste vouchere pana la 25 noiembrie, pentru ca dupa aceasta data isi pierd valabilitatea", le-a transmis Borbely primarilor din Dolj, prezenti la o intalnire organizata la sediul Prefecturii.

Ministrul Mediului a profitat de ocazie pentru a le povesti acestora ca, intr-o zi, a fost sunat de un primar dintr-o zona a tarii care i-a solicitat consultanta in legatura cu valorificarea unui numar de 10 tichete valorice.

"Intr-o zi m-a sunat un primar sa ma intrebe: Am zece tichete valorice, nu stiti pe cineva care ar putea cumpara aceste tichete. I-am spus ca deocamdata nu ma ocup de astfel de probleme, dar este o idee, ca nu se stie...", a povestit Borbely, razand.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Razer se pregătește să lanseze primul mousepad de gaming cu LED-uri
Compania Razer a anunțat lansarea noului mousepad de gaming Razer Firefly V2 Pro, promovat ca fiind primul din lume iluminat cu LED-uri, un accesoriu care transformă radical aspectul oricărui...
#programul rabla tractoare, #Laszlo Borbely tichete valorice , #programul rabla