Ziare.com

Rabla 2013: Cate tichete vor fi emise si cand vor fi distribuite

Duminica, 14 Aprilie 2013, ora 14:27

   

Rabla 2013: Cate tichete vor fi emise si cand vor fi distribuite
Ministerul Mediului va emite 20.000 de tichete pentru Programul "Rabla 2013", din care 17.000 pentru persoane fizice si juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice, a declarat, duminica, ministrul Rovana Plumb.

Tichetele vor fi distribuite incepand cu 15 mai, prin intermediul Administratiei Fondului de Mediu.

Ministrul Mediului a precizat, la postul de televiziune Romania TV, ca proiectul privind Programul "Rabla 2013" va fi lansat in dezbatere publica luni, pe site-urile celor doua institutii, iar timp de o saptamana sunt asteptate sugestiile si propunerile celor interesati.

Incepand din 22 aprilie, timp de 14 zile lucratoare, se va desfasura sesiunea de depunere si validare a dosarelor colectorilor si dealerilor, iar distribuirea efectiva pe piata a tichetelor va incepe pe 15 mai, pentru ca se ia in calcul si o perioada de trei zile aferenta contestatiilor.

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

Tichetul este de 1.500 euro (6.500 lei), iar repartizarea nu va mai fi egala pe fiecare unitate administrativ-teritoriala, ci va tine cont de numarul masinilor mai vechi de 10 ani in parcul auto al unitatilor administrativ-teritoriale, a spus oficialul.

Ministrul Rovana Plumb a precizat ca tichetele vor fi transferabile pentru ca studiile si analizele au aratat ca, daca nu ar exista transferabilitatea tichetelor Rabla, ar rezulta un blocaj pe piata in ceea ce priveste innoirea parcului auto, pentru ca exista judete mai sarace cu multe masini vechi, dar si foarte multe judete cu potential de achizitie de masini noi mare si in crestere.

In 2012, pentru Programul "Rabla" s-au alocat 171 de milioane de lei, suma care a permis scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani.
Citeste mai multe despre tichete Rabla 2013 program Rabla 2013
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 3377 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor