Ziare.com

Rabla 2013: Luni demareaza prima etapa a programului

Luni, 22 Aprilie 2013, ora 09:44

   

Rabla 2013: Luni demareaza prima etapa a programului
Sesiunea de depunere si validare a dosarelor colectorilor si dealerilor auto din Programul "Rabla 2013" debuteaza luni si va dura doua saptamani, urmand ca, din 15 mai, tichetele valorice sa fie distribuite de Administratia Fondului pentru Mediu (AFM), potrivit proiectului de Ordin supus dezbaterii publice de Ministerul Mediului si Schimbarilor Climatice (MMSC), la inceputul saptamanii trecute.

Potrivit documentului, repartizarea tichetelor valorice nu va fi egala in fiecare judet, ci va tine cont de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene.

In acest an, Ministerul Mediului va emite, prin intermediul AFM, 20.000 de tichete pentru Programul "Rabla", dintre care 17.000 pentru persoane fizice/juridice si 3.000 de tichete pentru institutiile publice.

La cumpararea unui autovehicul nou se va utiliza un singur tichet valoric, iar in maximum 45 de zile de la intrarea in posesia proprietarului, acesta il poate depune la dealerul auto de unde se doreste masina noua, se mentioneaza in proiectul de Ordin referitor la Programul "Rabla 2013".

Cardul de masa Up Dejun iti aduce discounturi de pana la 50% la categorii precum: abonamente de servicii medicale Regina Maria, curierat DPD, card de carburant OMV Petrom, produse de birotica si papetarie Lecom, solutii de digitalizare, tracking GPS flota auto de la iTrack si altele. Obtine oferta AICI!

In plus, pentru evitarea traficului cu tichete valorice, s-a decis ca termenul in care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul sa fie de maximum 10 zile.

Printre principalele schimbari survenite in programul Rabla in acest an se mentioneaza faptul ca pentru cumpararea unui autovehicul nou se va utiliza un singur tichet valoric fata de trei tichete cate se utilizau in anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei cat valora in 2012.

In cazul achizitionarii unui autovehicul electric, care beneficiaza de eco-tichetul de 2.500 de euro, se poate folosi si voucherul primit in cadrul programului Rabla, in timp ce pentru stimularea achizitionarii autovehiculelor cat mai prietenoase cu mediul, gen Euro 6, Ministerul Mediului ofera posibilitatea acordarii, pe langa prima de casare, a unui eco-bonus in valoare de 500 lei.

La achizitionarea unui autovehicul de acest tip, se poate acorda, pe langa prima de casare, o reducere in cuantum de maximum 1.000 lei, rezultata prin cumulul a cel mult doua eco-bonusuri.

Programul Rabla din acest an, al carui buget, in 2013, este de 135 milioane lei, se va desfasura intr-o singura etapa, iar termenul-limita in care acestea vor fi acceptate este 20 noiembrie, data la care are loc si incheierea sesiunii.

Conform datelor oficiale, la ora actuala, in Bucuresti exista peste 400.000 masini mai vechi de zece ani, urmat de judetele Timis, cu 130.000, si Prahova, cu 110.000. Alte judete unde numarul masinilor mai vechi de zece ani ajunge la 100.000 de unitati sunt: Cluj - peste 100.000, Dolj - 100.000, Mures - aproape 100.000.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 13879 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Minune mare!!!

Doamnelor si Domnilor se produce marea minune incepe prog.Rabla,2013 vor incepe romani sa cumpere la masini noi de vor fi sufocati cei de la Ford Craiova,sa nu mai pomenesc de cei de la Dacia vor lucra zi si noapte.De unde fratilor bani de masini noi ca e saracie mare din pacate la noi,dar de asta mucles nimic nu zic dragi nostri politicieni,de ori ce culoare politica sint.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor