Rabla 2013: Vezi cate tichete vor fi repartizate

Vineri, 07 Iunie 2013, ora 19:36
2496 citiri
Rabla 2013: Vezi cate tichete vor fi repartizate

Un numar de 17.000 de tichete vor fi repartizate numai persoanelor fizice, dar fiind numarul mare de solicitari ale cetatenilor, in timp ce firmele si institutiile publice vor avea de impartit 3.000 de vouchere, informeaza Administratia Fondului pentru Mediu (AFM).

"Avand in vedere numarul mare de solicitari primite de la cetateni, am decis sa repartizam 17.000 de tichete pentru persoanele fizice si 3.000 de tichete pentru persoanele juridice, inclusiv institutiile publice", a declarat presedintele AFM, Adrian Gearap.

Anterior, AFM anuntase ca va emite 20.000 de tichete, dintre care 17.000 pentru persoane fizice si juridice si 3.000 pentru institutiile publice.

Incepand de vineri, AFM va incheia protocoalele cu colectorii validati in Programul "Rabla" 2013 si va distribui tichetele valorice, urmand ca de luni, persoanele fizice si juridice interesate sa se poata inscrie in program.

Lista colectorilor validati in Programul "Rabla" 2013 a fost publicata pe site-ul AFM, (www.afm.ro), la sectiunea aferenta programului.

Incepand de luni, persoanele fizice se pot adresa unuia din colectorii validati de AFM, iar persoanele juridice, inclusiv institutiile publice, isi pot depune dosarele de inscriere la sediul AFM.

Cei interesati pot consulta Ghidul de finantare pe site-ul institutiei in care sunt prevazute atat conditiile de eligibilitate, dar si documentatia necesara pentru inscrierea in program

In prima etapa, vor fi distribuite maximum 25 la suta din numarul total de tichete, in functie de numarul masinilor mai vechi de 10 ani din parcurile auto judetene, conform statisticilor realizate de Directia Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Permiselor. Consumarea tichetelor primite initial este o conditie obligatorie pentru depunerea unei cereri de suplimentare a acestora. AFM poate distribui cel mult 200 de tichete la fiecare cerere de suplimentare.

Distribuirea voucherelor se face in mod egal intre punctele de lucru apartinand colectorilor validati din judetul respectiv. Se interzice atat transferul si schimbul de tichete distribuite de catre AFM intre colectorii validati, cat si transferul si schimbul de tichete intre punctele de lucru apartinand aceluiasi colector validat, fara acordul prealabil al AFM.

Anul acesta, un singur tichet pentru un autovehicul nou

In acest an, se va utiliza un singur tichet valoric pentru achizitionarea unui autovehicul nou, fata de pana la trei tichete cate se utilizau in anii anteriori, iar valoarea acestuia este de 6.500 de lei, fata de 3.800 lei cat valora in 2012.

La prima de casare de 6.500 de lei se poate adauga cate un eco-bonus in valoare de 500 de lei, dar nu mai mult de doua eco-bonusuri cumulate, pentru fiecare din urmatoarele caracteristici ale autovehicului nou achizitionat: se incadreaza in norma de poluare Euro 6, genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 grame/kilometru sau are sistem de propulsie hibrid.

Pentru achizitionarea unui autovehicul nou se poate utiliza un singur tichet si, in functie de caracteristicile masnii, se poate beneficia de o reducere suplimentara de cel mult 1.000 de lei, rezultata din cumulul a doua eco-bonusuri.

De asemenea, termenul in care proprietarul unui autovehicul obtine certificatele de distrugere, de radiere si tichetul va fi de maxim 10 zile. In termen de cel mult 45 de zile, cei care doresc sa-si achizitioneze un autovehicul si detin un tichet valoric, il pot depune la producatorul/dealerul auto acceptat in program, fara a depasi termenul de 20 noiembrie 2013.

Termenul de valabilitate a notei de inscriere pentru achizitionarea unui autovehicul nou de la un producator/dealer validat este de cel mult 90 de zile lucratoare de la emitere, fara a se depasi insa data de 20 noiembrie 2013.

Prin Programul "Rabla" derulat anual din 2005 si pana in prezent au fost casate 459.775 autoturisme uzate si au fost achizitionate 225.869 autoturisme noi.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Planuri mari pentru Portul Constanța. Sorin Grindeanu: ”Ne dorim extinderea cooperării cu partenerii din Emiratele Arabe Unite”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, afirmă vineri că mesajul pe care l-a avut în cadrul întrevederii, de la Abu Dhabi, cu cei din conducerea companiei DP World (Dubai Ports) este că ne...
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Amazon spiona concurența cu o divizie secretă. Angajații companiei se dădeau drept antreprenori pentru a strânge informații
Angajaţii Amazon au „pozat” drept comercianţi terţi pentru a aduna informaţii de la Walmart, eBay şi alţi rivali ai gigantului american. Aceștia au avut acces la sistemele concurenței...
#program rabla numar tichete, #vouchere persoana fizica rabla, #vouchere firme institutii rabla, #tichete Rabla 2013 , #programul rabla