Rabla porneste la drum: Cati bani sunt alocati in 2015 pentru program

Luni, 27 Aprilie 2015, ora 13:42
3307 citiri
Rabla porneste la drum: Cati bani sunt alocati in 2015 pentru program

Persoanele fizice care vor sa achizitioneze o masina noua pot aplica, incepand de luni, in cadrul Programului Rabla, bugetul alocat in acest sens de autoritati fiind de 162,5 milioane de lei.

"Fiecare persoana fizica din Romania care are rezidenta pe teritoriul tarii poate depune dosar la dealerii auto pentru achizitionarea unei masini noi incepand de azi (luni - n.red.) de la ora 14.00. Imi doresc foarte mult ca si persoanele juridice sa aplice pentru acest program, deoarece foarte multe dintre masinile care circula in Romania apartin societatilor comerciale", a declarat ministrul Mediului, Gratiela Gavrilescu, la sediul ministerului.

Potrivit Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP), in cadrul Programului Rabla, cu o valoare totala de 200 milioane lei, au fost alocate 20.000 de tichete pentru persoane fizice si 5.000 de tichete pentru persoane juridice si institutii publice.

Rabla demareaza si in 2015: Cati bani sunt alocati

In urma sesiunii de depunere si validare a dosarelor producatorilor, importatorilor de autoturisme si distribuitorilor pentru Programul Rabla 2015 au fost validati peste 100 de dealeri auto.

Valoarea eco-bonusurilor este de 750 lei la achizitionarea unui autovehicul nou al carui motor genereaza o cantitate de emisii de CO2 mai mica de 100 g/km, in regim de functionare mixt, potrivit mentiunilor inscrise in certificatul de conformitate al autovehiculului nou.

La achizitionarea unui autovehicul nou cu sistem de propulsie hibrid (tehnologii hibrid conventionale) se va acorda un ecobonus in valoare de 1.500 lei. Pentru cumpararea unui autovehicul nou electric hibrid (tehnologii avansate de tip plug-in) se va acorda un ecobonus in valoare de 2.500 lei.

Programul Rabla continua in 2015 - orasele cu cele mai multe masini casate in 2014

In continuare, se mentine posibilitatea cumularii a maximum doua eco-bonusuri. Valoarea primei de casare a fost mentinuta la 6.500 lei.

Ghidul de finantare pentru Programul Rabla 2015 a fost aprobat prin Ordinul ministrului Mediului, Apelor si Padurilor, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei din 30 martie 2015.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
Prețuri imense la Mamaia Nord și la Poiana Brașov. Cât a ajuns să coste o noapte de cazare pentru minivacanța de 1 Mai și Paște
România continuă să fie pe primul loc în UE când vine vorba despre inflație. Un bun exemplu în acest sens reprezintă tarifele din stațiuni, stabilite de hotelieri. Față de anul trecut,...
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Cu 218 kilometri pe oră pe DN 55. Șoferul vitezoman a rămas 3 luni fără permis
Dolj: Şofer înregistrat de radar în timp ce conducea cu viteza de 218 kilometri pe oră pe DN 55 Un şofer din Craiova a rămas fără permisul de conducere pentru 120 de zile după ce a fost...
#Rabla 2015 inscrieri, #Rabla 2015 buget, #Rabla 2015 ecobonus , #programul rabla