Ziare.com

Tichetele Rabla pot fi utilizate pana pe 10 decembrie

Vineri, 23 Noiembrie 2012, ora 11:37

   

Tichetele Rabla pot fi utilizate pana pe 10 decembrie
Termenul de utilizare a tichetelor valorice din Programul Rabla a fost prelungit cu aproape o luna fata de data stabilita initial, pana pe 10 decembrie 2012.

Ultima cerere de decontare se poate depune pana cel tarziu la data de 13 decembrie, se arata in Ordinul pentru aprobarea de derogari de la dispozitiile programului guvernamental, publicat de Administratia Fondului pentru Mediu si aprobat de ministrului Rovana Plumb.

Potrivit documentului, neutilizarea voucherelor pana cel tarziu in data de 10 decembrie conduce la pierderea dreptului de a le folosi pentru prima de casare.

O alta derogare de la vechile dispozitii se refera la cererile de decontare care pot fi depuse pana pe 13 decembrie 2012, iar procedura de decontare efectiva se va face pana cel tarziu pe 24 decembrie.

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

In cazul in care achizitionarea autovehiculului nou nu se realizeaza din culpa exclusiva a producatorului validat, acesta are obligatia de a oferi proprietarului inscris, in maximum 90 de zile de la data de 31 decembrie 2012, posibilitatea ca cumpere un autovehicul nou, din al carui pret se va scadea contravaloarea tichetului/tichetelor, se precizeaza in ordinul citat.

AFM a alocat pentru Programul Rabla 2012, in doua etape, 171 de milioane de lei, suma care permite scoaterea din uz a 45.000 de autovehicule mai vechi de 10 ani.

In prima etapa a programului, care a inceput in data de 3 aprilie 2012, au fost alocate 114 milioane de lei pentru casarea a 30.000 de autovehicule, iar in etapa a II-a, demarata pe 8 august 2012, au fost alocate alte 57 milioane de lei pentru casarea a inca 15.000 de masini.

Din cele 45.000 de tichete aferente acestui program tiparite de AFM si repartizate colectorilor (REMAT-uri), 43.350 au fost alocate persoanelor fizice, iar 1.650 persoanelor juridice.

Conform Ghidului de finantare, repartizarea tichetelor s-a facut pe judete, in functie de numarul de locuitori. De asemenea, la nivelul fiecarui judet, tichetele au fost repartizate in mod egal intre colectori.

Ultimele 15.000 de tichete, alocate in etapa secunda a Programului Rabla au fost destinate numai persoanelor fizice.

Sursa: AGERPRES

Articol citit de 1640 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
1 comentariu
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

alta hotie pe spinarea platitorilor de taxe

nu este de mirare ca toata com. europeana este in prabusire economica si financiara cu programe ca rabla, subsidii de miliarde la fermieri, la societati de stat si particulare, prin jefuirea platitorului de impozite, caruia in viitorii 10 ani nu-i vor mai ramine bani nici de mincare.
toata lumea s-a invatat cu sistemul socialist sa primeasca "de la stat " ca statul "fabrica citi bani vrea" ca sa multumeasca prostimea puturoasa , dar cu pretentii.
Sa traiti cum meritati.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor