Cum te poate convinge o femeie sa cumperi o masina - moda la saloanele auto

Sambata, 19 Noiembrie 2011, ora 16:24
3449 citiri
Cum te poate convinge o femeie sa cumperi o masina - moda la saloanele auto
Foto:fun4pic.com

Producatorii de masini nu isi vor mai afisa doar ultimele modele de autovehicule, ci si gusturile in moda, prin ceea ce imbraca fotomodelele care le reprezinta imaginea la saloanele auto.

Fotomodelele de la saloanele auto nu mai sunt obisnuitele "papusi de masini", care isi lungeau corpul pe capota unui autovehicul, noteaza Wall Street Journal.

Purtand haine bine alese de la marci ca Theory, Max Mara si Hugo Boss, femeile, ca si barbatii, sunt imbracati ca sa intrupeze caracteristicile demografice ale clientilor pe care vor sa-i convinga sa cumpere o anumita masina.

Pentru un an de zile de show-uri auto, reprezentantii producatorului auto Acura vor putea rochii argintii marca Akris Punto sau costume Burberry. Aspectul sofisticat se potriveste cu "emotia pe care brandul nostru vrea sa o transmita consumatorilor", a declarat David Heath, senior manager la American Honda Motor Corp.

Noile garderobe marcheaza si o schimbare pentru fotomodelele prezente la auto-showuri. In timp ce, mai demult, fotomodelele erau invatate ce sa spuna - sau chiar sa nu spuna nimic - astazi cei care prezinta un produs sunt deseori actori, angajati pentru abilitatea de a vorbi in public si de a distra. Cunosc si masina, de la vopsea la teava de esapament.

"Putem raspunde la orice intrebari ale unui specialist in automobile", a declarat Joyce Brew, angajat special pentru saloanele auto, de la Toyota.

Din moment ce rolul acestora s-a schimbat, si garderobele s-au schimbat de asemenea: de la costume insipide, la haine croite pentru profesionisti.

"Auzim tot timpul: Oau, ce classy arata fetele de la Porsche!", afirma Michelle Juzeszyn, marketing manager la Porsche. "E mult mai bine sa auzim lucrul asta, pentru brand, decat pur si simplu, ca e frumos".

Un lucru nu s-a schimbat, totusi. Companiile producatoare de masini pregatesc garderoba cu meticulozitate, pana la machiaj. Femeile care reprezinta Toyota trebuie sa aia "buze de un rosu Toyota".

Shari Barnett, care lucreaza pentru o firma specializata in gasirea persoanelor potrivite in a reprezenta firmele de masini, a ales pentru modelele care reprezinta Lexus rochii negre Akris Punto, combinate cu cizme Stuart Weitzman, si, ca garderoba secundara, costum negru Akris Punto, combinat cu pantofi cu toc.

Pentru Infiniti a ales rochii Elie Tahari, in timp ce pentru Mitsubishi, un brand mai cool, a ales o jacheta neagra Bebe, cu jeansi negri.

Pentru automobilul Scion, care e un brand mai tineresc si mai nervos, Barnett a ales persoane cu tatuaje, dreadlock-uri si piercing-uri pe tot corpul. Pentru acest an, a ales o rochie neagra marca Theory, asortata cu cizme negre cu aspect "urban".

Anterior, fotomodelele aveau un rol pur ornamental.

Margery Krevsky, fondatorul Production Plus, afirma ca a incercat sa schimbe acest lucru din momentul in care a aflat ca fetele nu aveau permisiunea de a vorbi cu publicul.

"Le-am dat fetelor jos rochia de bal si le-am imbracat in haine care se potriveau stilului de viata al masinii", a mentionat aceasta.

De-a lungul anilor, si companiile producatoare de masini au inceput sa caute fotomodele educate, care sa fie capabile sa poarte o conversatie, ba chiar sa le imbrace in haine de zi cu zi.

"Acum fac parte din echipa noastra de vanzari", a declarat reprezentantul unei companii, constient de faptul ca prezenta fotomodelelor la saloanelor auto se vede si in numarul de unitati vandute.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#fete saloane auto, #haine fotomodele masini, #imbracaminte fotomodele masini, #vanzari masini , #salon auto
Comentarii