Salonul Auto Paris 2016: Masini electrice care seamana cu nave spatiale si modele vechi reinventate (Foto&video)

Vineri, 30 Septembrie 2016, ora 10:26
7571 citiri
Salonul Auto Paris 2016: Masini electrice care seamana cu nave spatiale si modele vechi reinventate (Foto&video)
Foto: Facebook/Mondial de l\'Automobile Officiel

Salonul Auto de la Paris 2016 se remarca in special prin masinile electrice, care vor reprezenta viitorul industriei, dar si prin reinventarea unor modele mai vechi.

The Telegraph a intocmit o lista cu cele mai tari noutati prezentate la evenimentul din capitala Frantei, care a fost deschis zilele acestea doar pentru jurnalisti, dar in perioada 1-16 octombrie ii poate trece pragul oricine.

Mercedes Generation EQ

Producatorul german se lauda cu o masina electrica cu o autonomie de pana la 500 kilometri. SUV-ul e dotat cu doua baterii si ajunge la echivalentul a 400 CP. In plus, poate atinge suta de kilometri in cinci secunde, ceea ce e destul de bine pentru un automobil care se incarca la priza.

Design-ul e rupt parca din filmele SF: farurile cu xenon ii dau un aer extraterestru, iar clasicele grilaje sunt inlocuite de linii albastre.

Desi versiunea de serie nu va iesi pe piata prea curand, se pare ca pretul va fi in jur de 65.000 de euro pentru Generation EQ, iar compania isi va face in curand o subdiviziune care se va ocupa exclusiv de productia masinilor electrice.

VW ID Concept

La randul sau, Volkswagen a venit la Salonul Auto de la Paris 2016 cu un concept de masina electrica, botezat ID Concept, in 5 usi. Motorul are 125 kW, iar autonomia e cuprinsa intre 400 si 600 de km.

Modelul are un design putin agresiv, cu colturi ascutite si cu linii bine evidentiate. Farurile cu xenon si modelele geometrice iti dau impresia ca te afli intr-o nava spatiala.

Versiunea de serie va aparea abia in 2020.

Modelul reprezinta raspunsul VW la strategia companiilor abia intrate pe piata. "Vrem sa provocam Tesla si Apple pe piata masinilor electrice", a transmis Herbert Diess, directorul executiv al VW, care a adaugat ca ID va fi cu adevarat o "masina a poporului".

Noul Land Discovery

Pentru noul model prezentat la Salonul Auto de la Paris 2016, producatorul britanic a renuntat la vechea caroserie si a inlocuit-o cu una care e mai usoara cu 350 de kg. In plus, motorul diesel de 2 litri ar trebui sa se descurce perfect in toate conditiile.

Masina are 7 locuri si e dotata cu tehnologie de ultima ora, iar pretul ajunge la 45.500 de lire sterline.

Nissan Micra

Micra nu mai e ce-a fost odata, adica regina masinilor de mici dimensiuni, asa ca Nissan s-a gandit sa o reinveteze.

Noul model are un design indraznet, e mai lung si mai lat decat precedenta versiune, iar ca motorizari poti sa alegi dintre un motor cu trei cilindri pe benzina sau unul cu patru cilindri pe diesel.

Automobilul va fi pus in vanzare cel mai devreme in 2017.

Smart

Smart a prezentat la Salonul Auto de la Paris 2016 trei modele electrice. Micutele masini destinate transportului urban se numesc ForTwo, Cabrio si ForFour.

Autonomia promisa este de 160 de km la o singura reincarcare a bateriei, iar pretul depaseste 16.000 de euro.

Sursa: trass.az

Dacia

Si Dacia si-a facut simtita prezenta la Salonul Auto de la Paris 2016.

Constructorul autohton a dotat Duster cu o cutie de viteze EDC, automata, cu sase trepte si dublu ambreiaj.

Masina este echipata cu motorul diesel dCi 110 cai putere, transmisie pe doua roti si nivel de echipare S&S.

Dacia propune totodata un nou design pentru modelele care constituie baza gamei sale: Logan, Logan MCV, Sandero si Sandero Stepway. Blocurile optice fata si spate au fost redesenate, iar in partea frontala, luminile de zi, cu lampi de tip LED, se compun din patru blocuri dreptunghiulare suprapuse pe verticala.

Noile modele Logan, Logan MCV si Sandero dispun de o bara de protectie frontala redesenata si o grila de admisie a aerului cu contur cromat.

In plus, marca romaneasca a venit cu o noua oferta de motoare, printre care un nou motor pe benzina, de 75 cai putere (CP), cu trei cilindri cu capacitatea de 1.000 centimetru cubi.

Afla toate detaliile legate de lansarile Dacia de la Salonul Auto Paris 2016

Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Cum funcționează tehnologia QD-OLED de pe noile televizoare smart și cu ce beneficii vine
Anunțată recent, tehnologia ecranelor QDEL promite să revoluționeze industria televizoarelor, începând cu segmentul premium și extinzându-se treptat către gama de buget. În timp ce...
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Legi noi în UE pentru combaterea spălării banilor. Limită de doar 10.000 euro pentru plăţile mari în numerar
Un pachet important de legi, care consolidează setul de instrumente al UE pentru combaterea spălării banilor şi finanţării terorismului, a fost adoptat miercuri, 24 aprilie, de Parlamentul...
#salonul auto paris 2016, #masini salon auto paris 2016, #salon auto paris 2016 , #salon auto