Salonul auto de la Geneva: Vezi cele mai spectaculoase masini (Galerie foto)

Marti, 05 Martie 2013, ora 19:54
4697 citiri
Salonul auto de la Geneva: Vezi cele mai spectaculoase masini (Galerie foto)
Foto: Bloomberg

Salonul auto de la Geneva s-a deschis, marti, pe fondul scaderii vanzarilor de masini in Europa, din cauza cresterii ratei somajului si a diminuarii veniturilor.

Vizitatorii vor putea admira masinile incepand de pe 7 martie, salonul fiind deschis, pana atunci, doar pentru reprezentantii presei si ai industriei auto.

Noile modele ar putea aduce o reanimare a pietei, care, in 2012, a scazut cu 7,8 la suta. De altfel, si pentru 2013 specialistii estimeaza o scadere de 3 - 4 la suta.

Iata, insa, cele mai spectaculoase masini prezentate in aceasta editie a Salonului auto de la Geneva:

Dacia lanseaza noul Logan MCV si seria limitata Duster Aventure la Salonul Auto de la Geneva (Galerie foto)

Lamborghini Veneno

Avand in vedere pretul de 4 milioane de dolari, Lamborghini a anuntat ca va construi doar trei astfel de masini. Toate trei si-au gasit deja cumparatorul.

Cea mai mare parte a costurilor reprezinta fibra de carbon folosita pentru caroseria masinii.

Veneno are un motor de 750 de cai putere de 6,5 litri V 12, viteza maxima atinsa fiind de 355 de kilometri pe ora.

Rolls-Royce Wraith

Producatorul spune ca aceasta este cea mai decadenta masina a sa. De asemenea, este cea mai rapida, avand un motor V12 de 624 de cai putere, ce poate ajunge de la 0 la 100 de kilometri pe ora in 4,4 secunde.

Cutia de viteze in 8 trepte este conectata la sistemul de navigatie al masinii, astfel incat, in momentul cand va apropiati de un deal sau o cuba, se poate selecta automat viteza corecta.

La nivel de design, in interior, tavanul este acoperit de lumini care imita cerul instelat.

McLaren P1

Acesta este succesorul modelului F1 din anii 1990, pretul ajungand la nu mai putin de 1,1 milioane de dolari.

Un sistem hibrid, impreuna cu un motor twin-turbo V8, ii confera masinii P1 o putere maxima de 903 cai putere. Avand o caroserie usoara, din fibra de carbon, masina ajunge la 100 km/ora in doar 3 secunde.

Porsche 911 GT3

Masina are 475 de cai putere si un motor de 3,8 litri in 6 cilindri, ajungad de la zero la 100 km/ora in 3,3 secunde. Viteza maxima atinsa poate fi de 313 km/ora.

GT3 foloseste tractiunea pe spate pentru mai multa precizie. Rotile din spate ale masinii se pot intoarce fie in aceeasi directie fie in directia opusa celor din fata, pentru a lua curbele mai bine. In plus, masina nu este chiar atat de scumpa precum alte modele, avand un pret de 130.000 de dolari.

ItalDesign Giugiaro Parcour concept

Compania italiana pentru design auto, ItalDesign Giugiaro este cunoscuta pentru colaborarea cu Lamborghini. Acest model concept, de altfel, arata ca un Lamborghini pentru off-road.

Inaltimea masinii poate fi ajustata de la 20,8 cm la 33 cm, are un motor de 550 cai putere V10 de la un model Lamborghini, dar, cel mai probabil, nu va ajunge in gama Lamborghini, deoarece si acest constructor are in planuri propriul sau SUV.

Alfa Romeo 4C

Masina va fi pusa in vanzare in Europa la sfarsitul lunii septembrie, la pretul de 60.000 de euro (78.000 de dolari).

Alfa Romeo 4C are un motor turbocharged de 1,75 litri, in 4 cilindri, cu 240 de cai putere. De la 0 la 100 km/h ajunge in 4,5 secunde, iar viteza maxima este limitata la 249 km/h.

Volkswagen XL1

Producatorul german sustine ca aceasta este cea mai eficienta masina din lume din punctul de vedere al consumului de combustibil. XL1 este un hibrid cu doua locuri, motorul diesel avand doi cilindri.

Pentru a imbunatati confortul in masina, locul pasagerului este plasat putin in spatele scaunului soferului.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#lansari Salonul auto Geneva, #Salonul auto Geneva 2013 , #salonul auto Geneva