Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete s-a dublat in luna aprilie fata de aprilie 2020

Marti, 15 Iunie 2021, ora 10:55
2085 citiri
Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete s-a dublat in luna aprilie fata de aprilie 2020

Volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a crescut in aprilie, atat ca serie bruta cu 107,2%, cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 99,6%, fata de aprilie 2020, arata datele publicate marti de Institutul National de Statistica (INS).

"Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna aprilie 2021, comparativ cu luna aprilie 2020, a inregistrat o crestere cu 107,2%, datorita cresterilor inregistrate la comertul cu autovehicule (+128,4%), activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor (+99,9%), comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (+82,9%) si la comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (+46,2%)", arata datele INS.

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna aprilie 2021, a inregistrat o crestere cu 99,6% fata de luna aprilie 2020.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna aprilie 2021, a inregistrat o cifra de afaceri cu 348,9% mai mare comparativ cu luna aprilie 2020, datorita cresterilor inregistrate la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (+1.903,1%), serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+848,5%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+386,9%), activitatile hotelurilor si restaurantelor (+281,9%) si la activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+88,5%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna aprilie 2021 a crescut cu 228,2%, comparativ cu luna aprilie 2020.

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna aprilie 2021, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 2,8%, ca urmare a scaderilor inregistrate la comertul cu piese si accesorii pentru autovehicule (-6,7%), comertul cu motociclete, piese si accesorii aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-4,7%) si la comertul cu autovehicule (-1,4%).

Activitatile de intretinere si reparare a autovehiculelor au ramas la acelasi nivel.

Volumul total al cifrei de afaceri din comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna aprilie 2021, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o crestere cu 2,5%.

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna aprilie 2021, fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri a inregistrat o scadere cu 3,4%, ca urmare a scaderilor inregistrate la activitatile de jocuri de noroc si alte activitati recreative (-20,2%) si la activitatile hotelurilor si restaurantelor (-0,6%).

Cresteri au inregistrat serviciile de coafura si alte activitati de infrumusetare (+14,8%), activitatile agentiilor turistice si tur-operatorilor (+8,3%) si activitatile de spalare si curatare (uscata) a articolelor textile si a produselor din blana (+4,2%). Volumul cifrei de afaceri din serviciile de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna aprilie 2021, fata de luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 10%.

Citeste si:
Țara din Asia ale cărei exporturi au crescut surprinzător în iulie, peste așteptările analiștilor
Țara din Asia ale cărei exporturi au crescut surprinzător în iulie, peste așteptările analiștilor
Creşterea exporturilor Chinei s-a accelerat în mod neaşteptat în iulie, oferind un impuls încurajator economiei, care încearcă să-şi revină după scăderea indusă de epidemia de...
Trenul metropolitan dorit de Nicușor Dan, ironizat de liderul PNL București: ”Proiect faraonic și scump, cu trenuri urbane care iau călători de nicăieri și îi lasă niciunde”
Trenul metropolitan dorit de Nicușor Dan, ironizat de liderul PNL București: ”Proiect faraonic și scump, cu trenuri urbane care iau călători de nicăieri și îi lasă niciunde”
Ciprian Ciucu, edil al Sectorului 6 și lider al PNL București, a ironizat joi, 11 august, proiectul trenului metropolitan susținut de Primarul Capitalei, Nicușor Dan. Într-o postare pe...