Ziare.com

Rezultate modeste obtinute de Dacia Logan si Sandero Stepway la testele Euro NCAP. Cate stele au obtinut la proba de siguranta

de Lavinia Ionita
Miercuri, 14 Aprilie 2021, ora 15:31

   

Rezultate modeste obtinute de Dacia Logan si Sandero Stepway la testele Euro NCAP. Cate stele au obtinut la proba de siguranta
Dacia Sandero si Logan au obtinut un rating de doar doua stele la testele Euro NCAP pentru siguranta activa. Noul protocol de testare este mult mai drastic.


Specialistii au considerat ca ratingul pe stele al Sandero Stepway poate fi aplicat si la Dacia Logan, intrucat sunt structural identice.
Compartimentul pentru pasageri a ramas stabil in testul de deplasare frontala, iar datele au indicat o protectie cel putin adecvata pentru genunchii si zonele femurale ale soferului si pasagerului, potrivit specialistilor.

Totusi, structurile din tabloul de bord prezinta un risc de ranire a ocupantilor de diferite dimensiuni si pentru cei care stau in pozitii diferite. Protectia pentru aceasta parte a corpului a fost redusa la marginala.

Protectia a fost evaluata ca marginala pentru ambii ocupanti ai scaunelor din fata, pe baza datelor obtinute la teste de compresie a pieptului.

La testul de bariera rigida cu latime completa, protectia partii din fata pentru sofer si pasagerul din spate erau cel putin adecvate pentru toate partile critice ale corpului.

In testul de impact cu un alt vehicul, compresia toracica a indicat un nivel marginal de protectie.
In testul polului lateral, protectia tuturor zonelor critice ale corpului a fost evaluata ca buna sau adecvata.

Protectie slaba in eventualitatea miscarii unui ocupant dupa un impact in interiorul masinii, iar masina nu are o masura de contracarare - un airbag central, pentru acest tip de accident, au mai anunt specialistii.

Testele pe scaunele din fata si tetiere au indicat o buna protectie impotriva accidentelor de in cazul unei coliziuni din spate. Totusi, analiza geometrica a scaunelor din spate a indicat o protectie marginala.

La testul de compensare frontala, protectia pieptului si a gatului manechinului pentru copil de 10 ani a fost evaluata ca slaba.

Pentru manechinul copilului de 6 ani, protectia gatului a fost marginala, in timp ce cea a capului si a pieptului a fost adecvata si, respectiv, buna.


Protectia oferita de capota capului unui pieton lovit a fost predominant buna sau adecvata, cu rezultate slabe inregistrate la baza parbrizului si pe stalpii rigizi ai parbrizului.

Bara de protectie a asigurat o protectie buna sau adecvata picioarelor pietonilor la toate locatiile de testare. Cu toate acestea, protectia bazinului a fost slaba in mare parte, de latimea masinii.

Franarea autonoma de urgenta (AEB) sistemul nu detecteaza utilizatorii vulnerabili ai drumurilor, cum ar fi pietonii si biciclistii. Un sistem de avertizare pentru purtarea centurii de siguranta este standard pentru scaunele din fata si din spate. Un limitator de viteza setat de sofer este, de asemenea, standard, dar nu exista banda
asistenta. Sistemul AEB a functionat bine in testele de raspuns la alte vehicule cu accidente evitate sau atenuate in multe cazuri.

Reactia oficialilor Renault, potrivit observatornews.ro:

"Dacia are grija de clientii sai si de siguranta acestora. An de an imbunatateste siguranta modelelor sale. Prin urmare, fiecare generatie de vehicule este mai sigura decat cea anterioara. Dacia este bine-cunoscuta ca fiind o marca pragmatica. Propune masini moderne in care integreaza un nivel adecvat de echipament. Concret, asta inseamna ca siguranta pasiva este foarte buna pentru ocupantii adulti si copii (4 stele din 5). Si asistenta la conducere a fost dimensionata la nivelul corect solicitat de clientii nostri. In acest sens, Sandero, Sandero Stepway si Logan sunt primele modele Dacia care propun sistemul AEB (frana autonoma de urgenta) ca standard. Protocoalele de testare EuroNCAP sunt din ce in ce mai severe la fiecare doi ani, cu o importanta crescanda a echipamentelor ADAS (sisteme de asistenta pentru prevenirea unor accidente), avand un impact direct asupra evaluarii generale. Dacia va continua sa-si concentreze eforturile asupra sigurantei reale in caz de accident si va lua in considerare acest rezultat pentru a imbunatati modelele sale cu sisteme de de siguranta din ce in ce mai performante de indata ce clientii le solicita", a precizat compania.
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3257 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor