Rezultat execrabil obținut de Dacia Spring la testele de siguranță. Un alt model al grupului Renault a fost punctat cu zero VIDEO

Miercuri, 08 Decembrie 2021, ora 12:12
10364 citiri
Rezultat execrabil obținut de Dacia Spring la testele de siguranță. Un alt model al grupului Renault a fost punctat cu zero VIDEO

Euro NCAP, organizația care testează mașinile din Europa în privința siguranței, a publicate miercuri, 8 decembrie, detalii despre mai multe modele apărute pe piață, inclusiv Dacia Spring și Renault Zoe.

Conform EuroNCAP, Dacia Spring a obținut o singură stea (din cinci posibile), în timp ce Renault Zoe nu a obținut nici măcar una, potrivit Economica.net.

Renault Zoe, un alt model electric, obținuse în 2013 cinci stele.

Dacian Logan a obținut două stele, potrivit euroncap.com.

Oficialii Dacia și Renault explicat rezultatele obținute, potrivit lifenews.ro.

„Spring este un vehicul sigur, aparținând segmentului A. Este un model omologat conform cu reglementările europene în materie de siguranță pe care le şi depășește în unele privințe. (Spre exemplu, sistemul AEBS – Advanced Emergency Braking System – sau accesul la baterie pentru pompier, existente pe Spring, nu sunt obligatorii conform reglementărilor europene)”, au declarat oficialii Dacia.

Cei de la Renault au transmis că „ZOE E-TECH Electric este un vehicul sigur și respectă toate standardele de siguranță normative”.

Primele 1.000 de vehicule Dacia Spring erau deja livrate în România în luna noiembrie, la mai puţin de o lună de la demararea vânzărilor, a anunţat constructorul auto de la Mioveni, într-un comunicat transmis, marţi, AGERPRES.

Conform companiei, aproape o treime dintre vehiculele livrate au ajuns în posesia unor clienţi din Bucureşti şi din judeţul Ilfov. De asemenea, volume semnificative au fost înregistrate în judeţele Timiş, Iaşi, Cluj şi Braşov.

Majoritatea covârşitoare a clienţilor (95%) au dorit să dispună şi de sistemul de încărcare rapidă la bornă de curent continuu, oferit opţional. Dacia Spring este echipat în serie cu un cablu mode 3 (7KW AC) pentru wallbox.

În ceea ce priveşte culoarea preferată, albastru se află în top, cu o pondere de 40% din totalul vehiculelor livrate în luna octombrie.

Dacia Spring dispune de un motor electric de 33 KW (45 CP), cuplat cu o baterie de 26,8 KWh care asigură o autonomie de 230 km conform ciclului WLTP şi de 305 km conform ciclului WLTP City (care cuprinde doar partea urbană a ciclului omologat).

Modelul beneficiază, în serie, de numeroase echipamente de siguranţă, printre care: limitator de viteză, ABS, ESP, repartitor electronic al forţei de frânare, şase airbag-uri, apel de urgenţă (buton SOS), aprindere automată a farurilor şi frânare automată de urgenţă.

Garanţia oferită este de trei ani sau 100.000 km pentru vehicul, respectiv de opt ani sau 120.000 km pentru bateria electrică.

Reprezentanţii constructorului precizează că livrările vor continua în mod susţinut către toţi clienţii care au lansat deja o comandă fermă.

La sfârşitul lunii octombrie, Dacia Spring înregistrase peste 30.000 de comenzi la nivel european.

Citeste si:
Invenție revoluționară în lumea mașinilor electrice: Bateria cu o autonomie de 1.200 de kilometri VIDEO
Invenție revoluționară în lumea mașinilor electrice: Bateria cu o autonomie de 1.200 de kilometri VIDEO
O invenție prezentată la Expoziția mondială de electronice CES 2022 de la Las Vegas a impresionat experții din industria auto. Astfel, bateria Gemini dezvoltată de către start-up-ul Our...
Cât costă mașinile electrice cu care vor circula polițiștii din Sectorul 6. „Vor fi pentru intervenții, nu pentru petrecerea timpului la serviciu”
Cât costă mașinile electrice cu care vor circula polițiștii din Sectorul 6. „Vor fi pentru intervenții, nu pentru petrecerea timpului la serviciu”
Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a transmis marți, 18 ianuarie, că au fost achiziționate mai multe autoturisme electrice pentru Poliția locală Sector 6. Edilul a anunțat că este...
Comentarii