La ce trebuie să fii atent pentru a alege cea mai bună asigurare auto

Advertorial
Luni, 06 Septembrie 2021, ora 18:07
5481 citiri
La ce trebuie să fii atent pentru a alege cea mai bună asigurare auto
sortter FOTO: sortter.com

Dacă deţii un autoturism personal, ştii deja că trebuie să aloci, periodic, anumite sume, fie pentru diverse revizii ori reparaţii, fie pentru a circula liniştit, fără grija unor pagube produse în urma unor eventuale incidente în trafic. Când vine vorba despre asigurările auto, poţi găsi cele mai rentabile poliţe, dacă iei în considerare câteva sfaturi.

Pe piaţa financiară vei găsi o mulţime de societăţi de asigurare, cu fel de fel de oferte privind poliţele RCA şi CASCO. Este indicat să te informezi bine, înainte de a lua o decizie. Procesul în sine nu trebuie să fie dificil, dacă iei în considerare câteva aspecte de bază.

Cea mai rapidă modalitatea de a încheia RCA şi CASCO

Ai posibilitatea de a scăpa de drumurile până la sediul unei anumite companii de asigurare: poţi încheia poliţele RCA sau CASCO online, rapid, fie din faţa calculatorului, fie folosind telefonul mobil, de oriunde şi la orice oră. Trebuie să aloci doar câteva minute pentru completarea formularului dedicat, iar, în cel mai scurt timp, vei primi poliţa pe care ai ales-o, prin intermediul unui mail sau al curierului.

Alege un asigurator fără probleme la plata daunelor

Deşi preţul poliţei auto este important, acesta nu este singurul aspect care contează când vrei să închei asigurarea RCA sau CASCO. Orientează-te către o companie de asigurări fără un istoric negativ de plată. În caz contrar, vei avea de suferit în cazul în care maşina ta va fi implicată într-un accident sau va fi avariată. Dacă în cazul încheierii unei poliţe CASCO poţi risca să aştepţi mult şi bine pentru reparaţii, situaţia devine şi mai delicată în cazul întârzierii plăţii daunelor din partea asiguratorului RCA către şoferul vătămat. Acesta din urmă te poate acţiona în instanţă, pentru a plăti daunele din buzunarul tău.

Valabilitate în cât mai multe ţări

Ia în calcul şi acoperirea teritorială a unei poliţe auto, în funcţie de necesităţile tale, mai ales dacă îţi surâde gândul de a călători peste hotare. Ar fi indicat să alegi o soluţie cu o acoperire cât mai vastă. Astfel, vei putea circula fără griji inclusiv în străinătate, în state membre ale sistemului Carte Verde. Acesta cuprinde, în total, 47 de ţări, însă unele poliţe nu le includ pe toate. Pentru anumite state din respectivul sistem poate fi nevoie să achiţi o primă suplimentară.

Poţi beneficia de reduceri

Unii asiguratori îţi pregătesc discounturi chiar şi de până la 25% dacă optezi pentru încheierea pachetului ce include RCA şi CASCO. Alţii îţi permit să achiţi asigurarea auto în rate. În funcţie de compania de asigurare aleasă, poţi beneficia de diverse reduceri de fidelitate când alegi să reînnoieşti asigurările auto sau dacă faci parte din anumite categorii, în care sunt incluşi pensionarii şi persoanele cu deficienţe locomotorii.

Cum te afectează sistemul Bonus-Malus

Preţul poliţei de asigurare este influenţat de mai mulţi factori, printre care se numără şi istoricul daunelor. Asiguratorii pun accentul pe nivelul Bonus-Malus în care eşti încadrat. Suma plătită pentru prima de asigurare este mai mare dacă ai provocat accidente, chiar şi cu 80%, respectiv mai mică dacă ai un istoric fără daune. Pe piaţă există şi societăţi de asigurare care oferă preţuri atractive, ţinând cont de sistemul Bonus-Malus.

RCA vs. CASCO

RCA este poliţa de asigurare obligatorie de răspundere civilă, pe care toţi posesorii de autoturisme trebuie să o încheie. Aceasta vizează acordarea de despăgubiri pentru ţerţii vătămaţi de către asigurat, în urma unui accident. Concret, sunt incluse daunele provocate autoturismelor, dar şi despăgubirile în caz de vătămare corporală şi deces.

La polul opus, asigurarea facultativă CASCO acoperă riscurile pe care nu le include RCA, printre care şi avariile provocate de ciocniri sau zgârieturi, furtul maşinii, actele de vandalism sau pierderea cheilor.

Fiind vorba despre o poliţă mai scumpă, unele companii îţi oferă posibilitatea de a o personaliza, respectiv de a introduce pe listă, contra cost, noi riscuri pe care le-ai dori acoperite. De la caz la caz, poţi opta şi pentru diverse servicii, cum ar fi, de exemplu, punerea la dispoziţie a unei maşini, în perioada în care autoturismul tău se află în service, pentru reparaţii, sau asistenţa rutieră.

Sortter te ajută să descoperi cea mai rentabilă asigurare auto

A venit momentul să închei o nouă asigurare RCA sau cauţi o poliţă CASCO avantajoasă, care să corespundă nevoilor tale? Indiferent de situaţia în care te afli, trebuie să ştii că ai la dispoziţie, gratuit, platforma de comparare Sortter, care te ajută să găseşti cea mai bună soluţie pentru tine şi maşina ta.

Sortter îţi oferă, într-un mod eficient, informaţii despre asigurări existente pe piaţa financiară. Astfel, vei putea vedea cu uşurinţă punctele forte ale fiecărei soluţii financiare disponibile pe platforma de comparare. Le vei putea pune în balanţă şi, în funcţie de ce doreşti, vei putea alege cea mai rentabilă asigurare auto.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#sortter, #ploita rcs, #RCS, #CASCO , #stiri auto