Top 5 cele mai frecvent avariate si cele mai rezistente mașini din Europa, în ultimul an

Vineri, 23 Iulie 2021, ora 23:00
4541 citiri
Top 5 cele mai frecvent avariate si cele mai rezistente mașini din Europa, în ultimul an

În zilele noastre, numărul de accidentele auto este o cifră în creștere. Soferii efectuează tot mai multe activități în timp ce conduc, care, mai devreme sau mai târziu, duc la accidente de circulație, arată o cercetare carVertical. Mai mult, motoarele devin din ce în ce mai puternice, iar oamenii se apropie de limita superioară a abilităților de multitasking în timp ce conduc.

Intr-un top 5 al celor mai avariate masini, după cum reiese din cercetări, Lexus ocupă primul loc. Această marcă de mașini este fiabilă și produce autoturisme puternice ceea ce poate duce uneori la momente în care șoferii îșisupraestimează abilitățile de conducere și asta se poate încheia prost. Același lucru este valabil și pentru mașinile Jaguar și BMW. De exemplu, sportiva BMW Seria 3 și Jaguar-ul XF sunt mașini relativ ieftine pentru segmentul de top din care fac parte, ceea ce le face foarte populare, dar se pare că sunt și puțin prea agile pentru unii.

Subaru ocupă locul doi, demonstrând că nici sistemele cu tracțiune integrală nu te pot proteja întotdeauna în situații dificile. Cei care cumpără Subaru se aventurează de obicei în afara orașului. Sistemele sofisticate de tracțiune integrală (AWD) ale acestor mașini pot rezolva aproape orice provocare, dar când pe drumurile forestiere sau de țară dați brusc peste porțiuni cu gheață sau noroi, chiar și la viteze scăzute, nu vă veți putea opri întotdeauna suficient de repede încât să evitați un accident.

1. Lexus (GS, CT, NX) - 48,1%;

2. Subaru (Forester, Legacy, OutBack) - 47, 5%;

3. Jaguar (XF, XJ, XE) - 44,1%;

4. BMW (3 Series, 5 Series, X5) - 42,2%;

5. Dacia (Sandero, Duster, Logan) - 40,8%;

TOP 5 cele mai protejate mașini

Este important de reținut că nu există mărci de automobile cu procente mai mici, deoarece chiar și acolo unde accidentul rutier este cauzat din vina unui singur conducător auto sunt implicate deseori mai multe autovehicule.

De exemplu, Fiat produce numai vehicule compacte. Mărcile Citroen și Peugeot oferă în principal mașini la prețuri accesibile, cu motoare de aproximativ 100-150 CP. Aceste caracteristici nu prea satisfac nevoile șoferilor dornici să accelereze rapid și să conducă frecvent peste limitele de viteză.

1. Fiat - 28,3%;

2. Citroen - 30,2 %;

3. Peugeot - 31,1%;

4. Opel - 31, 8%;

5. Nissan - 32,1 %;

Cercetarea a fost realitată în perioada iunie 2020 - iunie 2021. Au fost analizate aproape 1 milion de rapoarte ale istoricului mașinilor. Țările incluse în cercetare au fost: Polonia, România, Ugaria, Cehia, Bulgaria, Croația, Serbia, Slovacia, Slovenia, Rusia, Belarus, Franța, Lituania, Ucraina, Letonia, Italia, Germania.

  • Top 10 țări cu cel mai ridicat procentaj de mașini avariate

Pe baza comparației, cel mai mare procent de mașini avariate în Europa se află în Polonia, Lituania, Slovacia, Cehia, Ungaria. România se găsește pe locul 6, fiind urmată de Croația, Letonia, Ucraina și Rusia pe poziția 10.

În timpul studiului, carVertical a analizat rapoarte istorice auto din diferite țări europene. Această variație considerabilă este probabil rezultatul diferitelor stiluri de condus și al nivelului economic din fiecare țară. Cei care trăiesc în țări cu un produs intern brut (PIB) mai mare își pot permite în medie vehicule mai noi. Dar când vine vorba de părți din Europa în care salariile sunt mai mici, este mai probabil ca ponderea mașinile importate din străinătate, mai ieftine și uneori avariate să fie mai ridicată.

Obiceiurile șoferilor afectează și ele, de asemenea, aceste statistici. Cu toate acestea, cercetările anterioare în acest sens au fost limitate. Acest lucru se datorează faptului că unele piețe nu au suficient de multe date disponibile online, ceea ce înseamnă că firmele de asigurări au avut foarte puține informații în format digital cu privire la avariile suferite de mașini și caracteristicile șoferilor.

Mai mult, repararea corectă a unei mașini după un accident este adesea costisitoare și nu toată lumea își poate permite acest lucru. Rigiditatea originală a caroseriei trebuie restabilită, airbagurile înlocuite etc. Mulți șoferi găsesc alternative mai ieftine dar mai puțin sigure. De aceea, pe sosele sunt înregistrate un număr din ce în ce mai mare de mașini second-hand nesigure.

Potrivit cercetării, șansa de a cumpăra o mașină care a fost implicată într-un accident variază în funcție de marca și modelul autoturismului. În timp ce mulți șoferi caută vehicule moderne și fiabile, șoferii mai tineri și mai puțin experimentați se concentrează mai degrabă pe putere, sportivitate și estetică decât pe caracteristicile active si pasive de siguranță.

Citeste si:
Cum verifici de acasă istoricul unei mașini second-hand. Toate informațiile necesare unei decizii de cumpărare corecte
Cum verifici de acasă istoricul unei mașini second-hand. Toate informațiile necesare unei decizii de cumpărare corecte
Într-o piață auto second-hand în creștere, atrasă și de contextul delicat în care se găsește industria auto din cauza crizei semiconductorilor, să cumperi o mașină rulată bazându-te...
Simona Halep, la 30 de ani! Pe ce loc va fi românca luni, de ziua sa de naștere. Din 2013 n-a fost atât de jos în clasamentul WTA
Simona Halep, la 30 de ani! Pe ce loc va fi românca luni, de ziua sa de naștere. Din 2013 n-a fost atât de jos în clasamentul WTA
Luni, 27 septembrie, este ziua de naștere a Simonei Halep, care împlinește frumoasa vârstă de 30 de ani, sărbătoare care coincide însă cu o cădere a tenismenei noastre în clasamentul...
Sursa: Ziare.com