Mini aduce la Geneva un viitor rival pentru Smart Fortwo

Miercuri, 15 Decembrie 2010, ora 17:04
1111 citiri
Mini aduce la Geneva un viitor rival pentru Smart Fortwo

Un oficial Mini a confirmat lansarea unui concept nou in cadrul Salonului Auto de la Geneva de anul viitor. Prototipul va anticipa un viitor model urban, rival pentru iQ si Smart.

Editia de anul acesta a Salonului Auto de la Geneva va marca debutul unui concept inedit la standul Mini. Constructorul britanic va expune in premiera mondiala un prototip, care anticipeaza un viitor model urban al casei engleze.

Wolfgang Armbrecht, responsabilul marcii britanice, a confirmat informatiile aparute in presa, dar a refuzat sa dea mai multe detalii despre viitorul Mini Minor, asa cum a fost el botezat de publicatiile de specialitate. Gandit ca un adversar direct pentru Smart Fortwo si Toyota iQ, noul model va fi dezvoltat probabil pe platforma actuala, serios scurtata, pentru a se adapta noilor dimensiuni.

In conditiile in care vom face cunostinta cu prototipul in primavara aceasta, este de la sine inteles ca versiunea de serie nu isi va face aparitia mai devreme de 2013. In momentul lansarii, modelul va fi capabil sa mosteneasca si noua generatie de motoare cu trei cilindri, de 1.5 litri, pe care BMW le dezvolta in prezent. Productia va fi asigurata de aceeasi uzina britanica a brandului.

Acelasi Armbrecht a declarat pentru editia germana a Financial Times ca Mini rezerva si publicului american o surpriza, pregatita pentru Salonul Auto de la Detroit. Potrivit oficialului, nu este vorba despre versiunile sportive Coupe si Roadster, ci despre un model ceva mai mare. Toate indiciile sugereaza existenta unui derivat cu trei usi a modelului Countryman, botezat deja de presa Canyon.

Continuarea pe Automarket.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#Mini rival Smart, #Smart ForTwo, #Salonul Auto Geneva , #stiri auto