Nemtii au creat masina electrica perfecta: 600 de kilometri cu o singura alimentare!

Miercuri, 27 Octombrie 2010, ora 13:45
7146 citiri
Nemtii au creat masina electrica perfecta: 600 de kilometri cu o singura alimentare!

Un Audi A2 transformat in masina electrica de doua comapanii germane a reusit sa parcurga distanta dintre Munchen si Berlin fara sa realimenteze. Secretul sau: noile baterii litiu-ion-polimer.

Doua companii germane si-au unit fortele pentru a realiza un proiect care a dat nastere unui automobil electric cu autonomie asemanatoare cu cea a unui model clasic pe benzina. DBM Energy si Lekker Energie au dotat un Audi A2 cu un motor electric si cu baterii care beneficiaza de o noua tehnologie, pentru a parcurge 600 de kilometri dupa o singura alimentare.

Bateriile litiu-ion-polimer utilizate de versiunea electrica a modelului A2 creata de cele doua companii beneficiaza de o tehnologie noua de stocare, denumita Colibri, si sunt mai usoare cu 40% decat cele utilizate de modelele electrice de azi. Cele mai interesante cifre sunt cele ale autonomiei si mai ales cele ale timpului de incarcare, bateriile putand fi complet alimentate in doar 20 de minute de la o priza normala.

Primul test incununat de succes al bateriilor create de DBM Energy si Lekker Energie a avut loc intre Munchen si Berlin (circa 600 de kilometri), masina neavand nicio problema reala pe parcursul calatoriei. Masina a fost asteptata la Berlin de Rainer Bruederle, Ministrul Economiei din germania, care a spus ca reusita celor doua companii este "o piatra de hotar" si ca aceasta trebuie urmata de un succes global.

Modelul a parcurs cei 600 de kilometri pe timp de noapte, viteza medie pe autostrada fiind de 90 km/h. Audi-ul nu a fost modificat radical, avand la dispozitie un portbagaj utilizabil, servodirectie, scaune incalzite, sistem audio si senzori de parcare. La sosirea la Berlin, computerul de bord arata faptul ca bateria era inca incarcata in proportie de 18%.

"Tehnologia functioneaza si poate fi adaptata imediat pentru intrarea in productia de serie. Mingea e in terenul industriei auto, care poate sa faca un salt urias in ceea ce priveste tehnologia electrica", a declarat Hahnemann, seful DBM.

Continuarea pe Automarket.ro

Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul român dă cu o mână, dar ia cu două, mai ales că vrea să crească taxele din nou în 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...
#autonomie masina electrica, #Audi A2 electric , #stiri auto