Nu te lasa pacalit! Cum sa nu iei teapa cand iti cumperi prima masina

Miercuri, 12 August 2015, ora 21:22
5381 citiri
Nu te lasa pacalit! Cum sa nu iei teapa cand iti cumperi prima masina
Foto: Ziare.com

Cand esti in cautarea primei masini te poti lasa dus de val. Tocmai de aceea, este indicat sa respecti anumiti pasi pentru a fi sigur ca nu vei plati prea mult pentru o masina care nu merita sau, mai rau, pentru a nu risca sa te alegi cu o masina care-ti va aduce doar probleme.

Din acest motiv, expertii auto consultati de Yahoo Autos le ofera cateva sfaturi soferilor ce se afla in cautarea primei masini.

In primul rand, trebuie sa-ti stabilesti un buget. Pe langa suma pe care esti dispus sa o aloci pentru achizitia masinii, trebuie sa iei in calcul si costurile ulterioare de intretinere si taxele pe care le vei avea de platit.

Dupa ce ai stabilit bugetul, trebuie sa te asiguri ca vei face alegerea potrivita. Studiaza piata si nu te arunca la prima oferta tentanta. Cu cat iti vei face temele mai bine si te vei informa, cu atat alegerea va fi mai buna.

Daca iti cumperi o masina rulata deja, nu uita sa o testezi, preferabil la un service autorizat. Uita-te cu atentie si la istoricul masinii, eventual suna la un service din carte pentru a vedea daca aceasta este autentica sau este falsificata.

Iar daca preferi o masina noua, nu ezita sa faci un test drive. Cum te simti la volan este cel mai important lucru, asa ca test drive-ul este obligatoriu.

Dupa ce te-ai hotarat ce masina doresti sa-ti cumperi, este important sa negociezi ca un profesionist. Intrebarea "care este ultimul pret?" ar trebui sa lipseasca din vocabularul cumparatorilor, intrucat le ofera vanzatorilor puterea de a negocia in termeni favorabili. Cel mai indicat este sa oferi o suma mica, de la care sa pornesti negocierile.

C.S.

Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat noul model Galaxy C55. Ce specificații oferă
Samsung a lansat, în China, noul model Galaxy C55, eveniment care a avut loc fără prea multe anunțuri spectaculoase. Telefonul este, în esență, identic cu modelul Galaxy M55, dar se distinge...
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Marile orașe europene, într-o criză a locuirii. ”Clujul rămâne doar al bogaților și al turiștilor”
Oameni din întreaga Uniune Europeană se confruntă cu o criză a locuirii fără precedent, agravată de inflație, sărăcie energetică și risc de excluziune socială. Un raport de la vârful...
#sfaturi achizite masina, #sfaturi cumparare masina, #pasi cumparare masina , #stiri auto