Taxa auto a scumpit masinile second hand cu 300 de euro

Miercuri, 23 Februarie 2011, ora 22:14
3269 citiri
Taxa auto a scumpit masinile second hand cu 300 de euro
Foto: Arhiva

Numarul masinilor second hand scoase la vanzare in prima luna a anului a scazut cu 30%, in timp ce preturile au crescut, in medie, cu 300 de euro, din cauza noii taxe auto.

Potrivit unui studiu al portalului Auto.ro, in luna ianuarie au fost postate anunturi pentru 8.900 de masini aflate la prima inmatriculare in Romania, cu aproximativ 30% mai putine decat in decembrie 2010, cand s-au inregistrat 12.395 de oferte.

In schimb, numarul anunturilor pentru masini inmatriculate a crescut in aceeasi perioada pana la 25 962, cu aproape 1400 mai multe fata de luna precedenta. Astfel, in ianuarie 2011, trei sferturi dintre ofertele de pe auto.ro erau pentru masini inmatriculate.

Taxa auto a avut un impact si asupra preturilor cerute de proprietarii masinilor second hand. Potrivit Auto Index, in ultima luna a anului trecut, un autoturism second hand rulat costa in medie 7.263 de euro, cu 300 de euro mai putin decat in ianuarie 2011.

Totusi, masinile BMW, Audi, Skoda, Opel si Dacia au continuat sa se ieftineasca, desi pretul mediu de pe piata a urcat in ianuarie.

Dintre acestea, BMW a scazut cel mai mult - 253 de euro in noiembrie si decembrie, pana la 11.298 euro in ianuarie. La polul opus se afla Volkswagen, care s-a scumpit cel mai mult pana la 7.744 de euro in luna ianuarie, cu 177 euro mai mult decat in luna noiembrie.

Auto.ro este unul dintre cele mai importante site-uri de servicii pentru tranzactiile auto second hand din Romania, cu peste 900.000 de vizitatori unici pe luna si 37.000 de oferte.

A.T.

Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Tinerii români au câștigat Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge
Echipa AICitizens de la Colegiul Național „Alexandru Ioan Cuza” din Focșani, Vrancea, a obținut titlul de campioană mondială la Campionatul Mondial de robotică FIRST Tech Challenge, care...
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat unul dintre cele mai scumpe încărcătoare de pe piață. Cât costă și ce știe să facă
Samsung a lansat recent un nou încărcător, EP-T5020 50W Super Fast Charging Adapter, care se alătură seriei de accesorii de încărcare rapidă ale companiei, însă nu este inclus în...
#masini second hand, #pret masini vechi, #masini vechi scumpire, #masini vechi taxa auto , #stiri auto