Top 10 dotări opţionale pe care şoferii le doresc în maşină. Care sunt cele considerate complet inutile

Vineri, 22 Octombrie 2021, ora 22:40
7851 citiri
Top 10 dotări opţionale pe care şoferii le doresc în maşină. Care sunt cele considerate complet inutile
Preferințele exprimate de şoferi au la bază optiuni clare de siguranţă, cum ar fi: sistemul de detectare a unghiului mort, senzorii de parcare sau avertizarea părăsirii benzii de rulare FOTO Pexels.com

Mașinile noi vin la pachet cu o gamă din ce în ce mai variată de dotări, cu precădere pe zona de siguranță și confort al șoferului și al pasagerilor.

Pentru a putea face faţă noutăţilor din lumea tehnologică si preferinţelor clienţilor în concordanţă cu acestea, majoritatea producătorilor auto oferă un număr tot mai mare de dotări opţionale, unele dintre ele extrem de atractive pentru şoferi iar altele fiind considerate complet inutile.

Potrivit mai multor studii de la nivel internaţional, printre care şi studiile cunoscutei companii de cercetare în marketing auto, Auto Pacific, s-au identificat o serie de dotări opționale care sunt preferate de șoferi, dar și o lista a celor pe care nu și le-ar dorila bordul masinii, deoarece le consideră inutile sau neplăcute.

Mai jos puteti citi despre cele mai căutate 10 dotări utile, pe care cei mai multi conducatori auto le doresc in propria mașină:

1. scaune încălzite;

2. sistem de detectare a unghiului mort;

3. senzori de parcare față și spate;

4. senzori parcare;

5. sistem de avertizare la părăsirea benzii;

6. oglinzi heliomate (cu întunecare);

7. sistem multimedia, de preferat cu interfaţă Apple CarPlay / Android Auto;

8. lumini cu tehnologie LED;

9. incălzire volan;

10.priză 230 V în interior şi cât mai multe porturi USB

Preferințele exprimate de şoferi au la bază optiuni clare de siguranţă, cum ar fi: sistemul de detectare a unghiului mort, senzorii de parcare sau avertizarea părăsirii benzii de rulare, detalii pe care le regasim şi în studii mai vechi, din 2014 sau 2015.

Analizele de piaţă au vizat și dotările pe care şoferii nu le agreează si pe care probabil nu le-ar folosi niciodatată sau pe care consideră că ar da bani degeaba în plus. Într-adevăr, este important sa plătesti doar ceea ce crezi că ţi se potriveste.

Cum arată clasamentul celor mai inutile si neplăcute dotări în viziunea unor conducători auto:

1. head-up display;

2. optimizarea electronică a zgomotului de motor;

3. posibilitatea de a face cumpărături prin sistemul infotainment al mașinii;

4. caracteristici biometrice;

5. control prin gesturi;

6. servicii de „concierge”;

7. conducere autonomă;

Autovehiculele autonome încă nu intră in preferinţele generale ale şoferilor, fiind, pentru moment, o noţiune destul de abstractă. Pe de altă parte, producatorii auto sunt convinşi că reprezintă viitorul industriei auto. Asadar, trebuie sa mai asteptăm pană când această tehnologie va fi complet studiată şi pusă in aplicare corespunzator şi prietenos, pentru a prinde teren în lista de opţiuni şi de siguranţă ale şoferilor de pe întreg globul.

"Interesul scăzut ar putea fi determinat de faptul că oamenii nu înțeleg cu adevărat beneficiile pe care le pot oferi aceste dotări și, drept urmare, le consideră inutile", potrivit promotor.ro. "În plus, unii dintre șoferi privesc cu oarecare scepticism unele dotări, cum ar fi: caracteristicile biometrice".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Ce a facut Marcel Bolos, ministrul de Finante, saptamana asta
Proiectele de tip parteneriat public-privat reprezinta viitorul si de aceea am participat la IMF/WB Constituency Meeting 2024, pentru a discuta cu expertii si a vedea cum pot fi create noi...
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare. Cu ce specificații tehnice vin
AMD a dezvăluit noua sa gamă de procesoare, AMD Ryzen PRO Seria 8000 pentru desktop-uri și Seria 8040 pentru laptopuri. Noile procesoare sunt proiectate pentru a îmbunătăți semnificativ...
#dotari optionale auto, #masina, #soferi, #confort, #siguranta, #auto pacific , #stiri auto