Lamborghini a lansat primul sau SUV din ultimii 20 de ani (Galerie foto)

Luni, 23 Aprilie 2012, ora 13:11
4695 citiri
Lamborghini a lansat primul sau SUV din ultimii 20 de ani (Galerie foto)
Foto: Bloomberg

Lamborghini a lansat un SUV de "super lux" la Salonul Auto din Beijing, primul model de acest gen din ultimii aproape 20 de ani, pe fondul cresterii cererii din pietele emergente.

Modelul, numit Urus, s-ar putea vinde in 3.000 de exemplare pe an, ceea ce inseamna destul de mult, avand in vedere pretul de cel putin 200.000 de dolari, relateaza Bloomberg.

Totusi, o decizie privind productia in serie nu a fost luata inca. "Daca vom intra pe un nou segment de piata, trebuie sa ramanem fideli valorilor noastre", a declarat Stephan Winkelmann, director executiv al companiei.

Lamborghini se alatura, astfel, celorlati producatori de "super masini", Bentley, Maserati si Porsche, care au lansat modele de SUV-uri in ultimii ani.

In China, cererea pentru asemenea masini este estimata a creste cu 49 de procente, pana in 2015, pana la 265.200 de unitati, de trei ori mai mult decat creterea cererii pentru SUV-uri la nivel global.

Urus va fi vandut drept "masina de fiecare zi", avand o emisie redusa de dioxid de carbon, spatiu pentru patru persoane si bagaje. Modelul are o lungime de 4,9 m, latime de 1,9 m si inaltime de 1,6 m, tractiune integrala permanenta, spoiler fata ajustabil pe inaltime si jante de 24 inch.

In interiorul de fibra de carbon exista mai multe ecrane tactile, patru locuri spatioase si ceva piele, scopul fiind a mentine greutatea masinii cat mai scazuta. De altfel, Lamborghini sustine ca Urus este mai usor decat SUV-urile concurentei, desi este mai lung si mai lat decat un BMW X6, de exemplu. Detalii despre motorizare nu au fost facute, inca, publice.

Din punctul de vedere al pretului, acesta se va situa intre cele doua modele Gallardo s Aventador, deci in jur de 200.000 - 250.000 de dolari.

Lamborghini a oprit productia ultimul sau SUV, supranumit Rambo Lambo din cauza marimii sale, in 1993, dupe ce a esuat in incercarea de a o vinde drept masina pentru armata. Noul SUV ar urma sa intre pe piata in 2016 sau 2017, potrivit lui Winkelmann.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus Pad Go, tableta de buget cu specificații excelente. La ce preț este oferită
OnePlus a introdus pe piață o nouă tabletă, OnePlus Pad Go, o versiune mai accesibilă a modelului OnePlus Pad. Cu un preț de pornire de aproximativ 230 EUR în Europa, tableta promite să...
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în Windows 11. Cum pot fi dezactivate
Microsoft vrea să introducă reclame în meniul de Start al Windows 11, conform informațiilor oferit de utilizatorii beta din Statele Unite. Experimentul se aliniază practicii companiei de a...
#lansare SUV Lamborghini Urus, #Lamborghini Urus China, #lansari Salonul Auto Beijing , #suv