Topul celor mai fiabile maşini de anul acesta, pe care le poţi cumpăra în 2022. Care este rata defecţiunilor şi căt costă vehiculele VIDEO

Vineri, 10 Decembrie 2021, ora 03:45
10871 citiri
Topul celor mai fiabile maşini de anul acesta, pe care le poţi cumpăra în 2022. Care este rata defecţiunilor şi căt costă vehiculele VIDEO

Fiabilitatea unui autoturism este factorul determinant intr-o cursă, oricare ar fi destinația: serviciu, cumpărături, concediu etc. Mai mult decât atât, o mașină fiabilă va economisi foarte mulți bani și nu va sta în calea investițiilor cu adevărat importante pe care le ai de făcut.

“Fiabilitatea mașinii reprezintă capacitatea acesteia de a rula fără defecțiuni, pe o perioadă dată de timp și în anumite condiții de uzură. Producătorul asigură fiabilitatea prin controlul calității, alegerea materialelor de fabricare, precum şi printr-un control al elementelor autovehiculului”, au explicat specialiștii auto de la cautimasina.ro.

De asemenea, menținerea fiabilităţii depinde într-o măsură destul de mare și de proprietarul vehiculului. Acesta trebuie să fie atent la întreţinerea acesteia și să schimbe consumabilele în timpul prevăzut de producător.

"Pentru a determina fiabilitatea unui model, experitii în domeniu fac anual teste și topuri pentru a descoperi care dintre multiplele opțiuni auto sunt cele mai bune și reprezintă, în același timp, o achiziție sigură.

Dacă în America referința în domeniu este dată de clasamentul publicat anual de compania J.D. Power, clienții din Europa se ghidează, de cele mai multe ori, după concluziile studiului TÜV SÜD, care cuprinde aspectele problematice, dar și punctele forte ale noilor modele auto".

Cautimasina.ro au detaliat care sunt cele mai importante repere în funcție de care se testează modelele:

• sistemele de alimentare și de răcire;

• sistemul de eșapament;

• transmisia;

• sistemul electric;

• ansamblul bordului.

Bineînțeles că, în timp, orice mașînă oricât de bine ar fi fost construită, vă avea nevoie de reparații, însă dacă alegi de la început un vehicul care a dovedit fiabilitatea, s-ar putea să ai mai puține surprize neplăcute și tot mai puține vizite la service.

Astfel, fiabilitatea unei mărci, model sau motor ar trebui să fie un criteriu clar de departajare, cu precădere în situația în care alegem mașini second-hand.

Mai jos, modelele care au fost declarate cele mai fiabile mașini în 2021 și care merită să fie luate în considerare, dacă ai în plan o achiziție auto în 2022, cu mențiunea că acestea vor putea fi cumpărate la un preț mai mic decât în 2021 și vei beneficia de aceleași performanțe.

6. clasa mini: Opel Adam, cu o rată a defecțiunilor de 3,7% - de la 20.000 euro;

5. clasa mică: Audi A1, procentul defectelor estimat este de 3,1% + de la 25.000 de euro;

4. clasa compactă: Hyundai i30, cu o rată a defecțiunilor de 2,5% - de la 19.000 de euro;

3. clasa medie: Opel Insignia, al cărui procent a fost de 2,2% - de la 26.000 de euro;

2. clasa monovolum: Mercedes-Benz B Class, cu o rată a defecțiunilor de 2,2% - de la 32.000 de euro;

1. clasa SUV: Mercedes-Benz GLC – cu o rată a defecțiunilor de doar 1.7% - de la 70.000 de euro;

În ceea ce privește rata defecțiunilor pentru mașinile cu o vechime mai mică de 3 ani, clasamentul arată în felul următor:

1. Mercedes GLC - 1.7%;

2. Mercedes B-Class - 2.2%;

3. Opel Insignia - 2.2%;

4. Porsche 911 Carrera - 2.2%;

5. Mercedes SLC – 2.4%;

6. Audi Q2 - 2.5%;

7. Hyundai i30 - 2.5%;

8. Mercedes A-Class - 2.6%;

9. Mazda CX-3 - 2.7%;

10.Mercedes C-Class - 2.8%.

Citeste si:
Prețul cerut pentru o Dacia Sport unică: desenul complex pune lupii în prim-plan, iar schimbătorul de viteze are forma unui pistol FOTO
Prețul cerut pentru o Dacia Sport unică: desenul complex pune lupii în prim-plan, iar schimbătorul de viteze are forma unui pistol FOTO
Una dintre cele mai inedite versiuni ale Daciei 1310, o Dacia Sport, a fost scoasă la vânzare pe OLX. Mașina a fost vopsită de către proprietar și are ca motiv principal lupii. Alte...
Cât de aproape e Simona Halep de revenirea în Top 10 WTA. Ce trebuie să se întâmple la Toronto
Cât de aproape e Simona Halep de revenirea în Top 10 WTA. Ce trebuie să se întâmple la Toronto
Simona Halep, locul 15 WTA şi favorită 15, s-a calificat, joi, în sferturile de finală ale turneului de categorie WTA 1000 de la Toronto, cu premii totale de 2,5 milioane de dolari. În...