Cum alegem o firma de tractari auto in Brasov

Advertorial
Luni, 24 Iulie 2017, ora 16:09
9425 citiri
Cum alegem o firma de tractari auto in Brasov

(P) Unul dintre domeniile care au crescut exponential in tara noastra, in ultimii ani, este cel al tractarilor auto. Firmele de tractari auto Brasov, spre exemplu, au din ce in ce mai multi clienti atat datorita dificultatii drumurilor montane, cat si a faptului ca localitatea este situata pe DN 1, drumul cel mai aglomerat din Romania, dar si cel ce detine unul dintre cele mai triste recorduri, acela de drumul cu cele mai multe accidente din tara noastra.

Desi multi dintre soferi sunt tentati sa aleaga firmele ce ofera cele mai mici preturi, este bine sa evitam aceasta tentatie, deoarece pe langa firmele legale sunt si foarte multe firme "pirat", care functioneaza fara autorizatii.

Piata de remorcari auto este recunoscuta pentru lipsa de reglementare existenta in domeniu, ce implica munca la negru, lipsa calitatii serviciilor oferite si un grad mare de evaziune fiscala.

Pentru a furniza servicii pe aceasta piata, o firma de tractari auto Brasov are nevoie de o autospeciala de tip platforma cu minim 5 locuri si un spatiu amenajat ca atelier mecanic (pozitionat in spatele cabinei pentru pasageri), acolo unde sunt pastrate sculele si dispozitivele ce vor fi folosite pentru incercarea de a repara masina imobilizata.

Soferii angajati la firma de asistenta rutiera Brasov trebuie sa fie in posesia unor atestate profesionale speciale, iar masinile de remorcare trebuie sa indeplineasca numeroase conditii, unele destul de severe, impuse de catre Autoritatea Rutiera Romana (ARR) si sa fie obligatoriu dotate cu tahografe electronice.

De multe ori insa asa zisele "firme" ce ofera servicii de remorcare rutiera sunt simpli soferi posesori ai unor masini ce de multe ori nu sunt intr-o stare tehnica corespunzatoare, nu poseda autorizatie sau atestatele cerute de legea romaneasca si nu pot oferi nici un fel de factura pentru serviciile oferite.

Despre calitate, ce sa mai vorbim? Masinile sunt remorcate cu ajutorul unor palane improvizate, iar daca apar zgarieturi sau defecte pe masina noastra, nu avem nici o dovada prin care sa ii actionam in justitie.

Preturile practicate de firmele pirat sunt foarte mici, deoarece acestea nu au personal angajat, si nici nu platesc nici un fel de taxe sau impozite la stat.

Masinile sunt simple autoturisme dotate cu palane sau ce tracteaza remorci mai grele uneori decat masa vehiculului ce joaca rol de "cap tractor", iar riscul de rasturnare este foarte mare.

Le reamintim celor care pornesc la drum sa conduca prudent, sa adapteze permanent viteza de deplasare la conditiile de drum si trafic, iar inaintea efectuarii oricarei manevre rutiere sa se asigure temeinic!

In cazul unui eveniment rutier in care exista victime sau raniti, sunati de urgenta la 112, nu schimbati pozitia masinilor implicate in accident si acordati primul ajutor.

In cazul in care este necesar si posibil transportul la spital, faceti acest lucru insa retineti ca aveti obligatia de a reveni la locul accidentului.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
Petrom va testa la Petrobrazi o instalație de captare și utilizare a carbonului. Care sunt mizele pentru reducerea emisiilor de carbon
OMV Petrom va testa la rafinăria Petrobrazi o nouă tehnologie de captare și utilizare a carbonului, începând cu luna iunie, arată un comunicat de presă al companiei. Testele sunt parte...
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Parlamentul depășește scandalul de luni. Cine sunt noii membri ai Consiliului Concurenței
Ședința de luni din plenul reunit al Parlamentului României, care avea ca obiect numirea noilor membri ai Consiliului Concurenței, a fost una tensionată. Două partide au absentat de la vot,...
#tractari auto Brasov, #tractari auto DN1 , #tractiune