Ziare.com

Senatul a modificat ordonanta de legalizare a ridesharingului. Ce schimbari au fost facute

Luni, 23 Septembrie 2019, ora 21:03

   

Senatul a modificat ordonanta de legalizare a ridesharingului. Ce schimbari au fost facute
Senatul a adoptat, in sedinta de luni, ca prim for legislativ sesizat, proiectul de lege pentru aprobarea OUG privind activitatile de ridesharing.

Printre modificarile admise de Comisia pentru comunicatii si tehnologia informatiei este prelungirea perioadei de tranzitie a celor afectati de reglementarile OUG la 1 februarie 2020. Termenul initial prevazut era 1 noiembrie 2019.

"Persoanele fizice si juridice care deruleza operatiuni ce intra sub incidenta prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de o perioada de tranzitie pana la data de 1 februarie 2020", arata amendamentul admis de comisia specializata.

O alta modificare adusa la OUG vizeaza veniturile operatorilor platformelor digitale: "Toate veniturile obtinute in urma efectuarii de transport cu autoturism si sofer alternativ inclusiv veniturile operatorilor platformelor digitale provenite din activitatea efectuata pe teritoriul Romaniei sunt impozitate in conformitate cu legislatia fiscala in Romania".

Motiveaza-ti angajatii cu mixul perfect de beneficii extrasalariale! Alege cardul de masa Up Dejun cu cost 0 si ai abonamente medicale Regina Maria de la 3 EUR/angajat. Afla mai multe AICI!

De asemenea, conform unui alt amendament admis de senatori, operatorul platformei digitale va trebui sa aiba o filiala inregistrata la Oficiul National al Registrului Comertului, prin care se deruleaza activitatile comerciale in Romania.

Senatorii au eliminat obligatia ca autoturismele care efectueaza transport aleternativ sa aiba maxim cinci locuri.

Ordonanta de Urgenta care reglementeaza serviciile de ridesharing a fost adoptata pe 25 iunie.

Potrivit OUG, pentru serviciile digitale de ridesharing masinile acceptate pot avea o vechime de pana la 15 ani. De asemenea, se accepta si achitarea cursei conform calculelor platformei, prin GPS, fara a fi verificata metrologic - ceea ce nu este valabil pentru taxiuri.

Citeste si:
Reactia Uber dupa ce Guvernul a adoptat ordonanta de legalizare a ridesharingului
Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.

Sursa: MEDIAFAX

Articol citit de 6343 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Nu exista comentarii postate de utilizatori.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor