Uber reactioneaza dupa posibila interzicere a serviciului in Bucuresti si o invita pe Firea la negocieri

Luni, 04 Decembrie 2017, ora 18:16
7509 citiri
Uber reactioneaza dupa posibila interzicere a serviciului in Bucuresti si o invita pe Firea la negocieri

Dupa ce s-a anuntat ca Primaria Capitalei intentioneaza sa adopte un proiect prin care Uber ar putea fi interzis in Bucuresti, compania a facut apel la dialog pentru a se gasi o solutie in favoarea cetatenilor.

"Aplicatiile ca Uber, serviciile de carsharing, de taxi si transportul in comun constituie, impreuna, solutii care pot duce la reducerea aglomeratiei, a poluarii si pot rezolva problema parcarilor din Bucuresti. Peste 350.000 de bucuresteni se bazeaza pe Uber pentru drumurile zilnice si mii de soferi parteneri fac un venit in plus, prin intermediul aplicatiei si contribuie la bugetul public.

Ne dorim sa discutam despre viitorul industriei de transport impreuna cu municipalitatea si cu alti actori din industrie pentru a face ceea ce este cel mai bine pentru consumatori si pentru oras. Credem ca dialogul este cea mai buna cale pentru a oferi bucurestenilor cele mai bune servicii de transport", au transmis reprezentantii Uber intr-un comunicat remis Ziare.com.

Compania a transmis in comunicat mai multe date, astfel incat oamenii sa fie cat mai informati despre acest serviciu.

Acestia spun ca Uber este un serviciu fiscalizat si transparent si ca toate cursele vin cu o factura fiscala.

"Anul trecut, ca exemplu, 100 de parteneri Uber au contribuit cu aproximativ 320.000 de lei taxe la bugetul de stat, constand in TVA intracomunitar, impozit pe venit, impozit si contributii salariale", se arata in document.

Serviciile ca Uber sunt diferite de cele de taxi

Reprezentantii Uber spun ca "spre deosebire de taxi, serviciile ca Uber sunt comunitati online inchise, de soferi care isi impart masina si de pasageri".

Un partener Uber nu poate lua pasageri de pe strada, la fel cum un pasager nu poate folosi serviciul in afara aplicatiei, mai spun ei.

"Partenerii au 100% flexibilitate si libertate, foarte multi folosind aplicatia sub 10 ore pe saptamana, in special in drum spre birou sau spre casa, cu optiunea Destinatii Predefinite", se arata in document.

Ei precizeaca ca serviciile Uber au fost definite si reglementate diferit de taxi in multe alte tari, precum SUA, Marea Britanie, Franta, Portugalia sau Estonia.

"In Bucuresti, peste 15% din utilizatori sunt turisti. 1 din 4 utilizatori de Uber isi foloseste masina mai putin, de cand au la dispozitie si servicii ca Uber, conform IMAS. Uber este prezent in 21 din tarile membre UE, iar la nivel mondial, in peste 650 de orase din peste 75 de tari. Uber a avut pana acum discutii pozitive cu reprezentantii Guvernului si ai Parlamentului Romaniei", incheie acestia.

Amintim ca luni s-a anuntat ca Primaria Capitalei va promova in urmatoarea sedinta a Consiliului General un proiect ce va stabili "norme si reguli" pentru operatorii de taxi, ceea ce ar putea duce la interzicerea serviciului Uber in Capitala.

A.G.

Citeste si:
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, dezvăluiri la 1 an după demolarea chioșcurilor de la metrou: ”Soția m-a rugat sa nu mai merg cu metroul la primarie”
Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, susține că după scandalul privind desființarea chioșcurilor ilegale de la metrou a fost rugat de soție să nu mai meargă o perioadă cu metroul....
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Gorghiu: ”În PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului”
Vicepreşedintele PNL Alina Gorghiu a declarat că în PNL nu s-a discutat schimbarea lui Florin Cîţu de la şefia Senatului, dar a completat că declarațiile acestuia sunt urmărite şi de...