Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Uber va fi investigat in intreaga lume, in urma atacului hackerilor de anul trecut

Vineri, 24 Noiembrie 2017, ora 09:09
2783 citiri
Uber va fi investigat in intreaga lume, in urma atacului hackerilor de anul trecut
Foto: Hepta.ro

Autoritatile de reglementare din intreaga lume vor investiga Uber Technologies pentru felul in care a tratat compromiterea datelor confidentiale ale clientilor, in urma unui atac al hackerilor produs anul trecut.

In Uniunea Europeana, autoritatea pentru confidentialitatea datelor va discuta acest caz saptamana viitoare si ar putea crea o comisie pentru coordonarea investigatiilor nationale, transmite Reuters.

Uber a anuntat marti ca a platit hackerilor 100.000 de dolari pentru a tine secreta compromiterea datelor a 57 de milioane de clienti.

Informatiile furate de acestia au inclus nume, adrese de email si numere de telefon ale unor utilizatori Uber din intreaga lume, precum si nume si numere de licente a 600.000 de soferi din Statele Unite, a spus presedintele Uber, Dara Khosrowshahi.

Uber nu a dezvaluit care sunt restul tarilor afectate.

In Statele Unite, un purtator de cuvant al Comisiei Federale pentru Comert a spus ca agentia evalueaza "indeaproape problemele grave care au aparut", in timp ce senatorul democrat de Conneticut Richard Blumenthal a anuntat pe Twitter ca comisia pentru comert din Senat ar trebui sa organizeze o audiere pentru "a cere Uber sa explice compromiterea scandaloasa a datelor si intarzierea inexplicabila a informarii clientilor si a soferilor".

Uber a anuntat ca va notifica proprietarii conturilor afectate, in urmatoarele zile. Directorul pentru securitate a fost concediat, precum si un adjunct al acestuia, pentru rolul avut in acest caz si ascunderea lui.

Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
Ce sunt grupurile secrete de pe WhatsApp și cum funcționează
WhatsApp introduce un meniu de apelare îmbunătățit și o funcție pentru grupuri ascunse în versiunea beta a aplicației. Noua funcție, numită „Hidden Group”, permite crearea și...
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Un nou scandal pentru Guvern. Damen a dat in judecata Romania la o curte internationala de arbitraj
Premierul Marcel Ciolacu confirma faptul ca olandezii de la Damen au dat in judecata Romania, aratandu-se in acelasi timp optimist in ceea ce priveste rezolvarea pe cale amiabila a disputelor...
#Uber hackeri , #Uber