Record negativ: Doar 4 masini noi cumparate intr-un judet intreg

Sambata, 15 Februarie 2014, ora 16:54

   

Record negativ: Doar 4 masini noi cumparate intr-un judet intreg
Desi cresterea economica din 2013 ne da sperante, aceasta nu se resimte inca in nivelul de trai. Cel putin aceasta poate parea concluzia cand studiem statisticile referitoare la inmatricularea de masini noi din prima luna a anului.

Astfel, in ianuarie 2014, conform portalului de informare al Directiei Regim Permise de Conducere si Inmatriculare a Vehiculelor, exista judete din tara noastra unde s-au inmatriculat sub 10 masini noi, veste deloc imbucuratoare pentru piata auto.

Pe locul intai, de la coada clasamentului insa, se situeaza judetul Salaj, unde in ianuarie au fost cumparate doar 4 masini noi: doua Dacii, un Volkswagen si un Seat.

Tot extrem de putine masini noi s-au inmatriculat si in judetele Giurgiu (8), Vaslui (9) si Botosani (9). Si aici tot Daciile sunt cele mai cautate, urmate de Toyota si Renault.

In schimb, se inmatriculeaza mult mai multe masini second-hand. In acelasi Salaj s-au inregistrat 271 masini second-hand in ianuarie.Asa cum era de asteptat, Bucurestiul este pe prima pozitie la cumpararea de masini noi, cu 3.227 de autovehicule noi inmatriculate intr-o singura luna.

I.D.
Sursa: Ziare.com

Articol citit de 3319 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
Comentarii
Rafalle
rank 5
Judete Useliste
Si unde este cresterea aia economica de 5,2%?
Platforma pentru solutionarea online a litigiilor