Dezastru pe piata auto din Europa: Scadere de aproape 80% in aprilie. Cat de prost a stat Dacia

Marti, 19 Mai 2020, ora 11:19
12638 citiri
Dezastru pe piata auto din Europa: Scadere de aproape 80% in aprilie. Cat de prost a stat Dacia

Asociatia Constructorilor Europeni de Automobile (ACEA) a anuntat, marti, ca inmatricularile de autoturisme noi in Europa (UE plus Marea Britanie si tarile EFTA) au inregistrat o scadere de 78,3% in aprilie, comparativ cu aceeasi luna din 2019, acesta fiind cel mai mare declin inregistrat de la debutul publicarii datelor statistice in 1990.

292.182 de autoturisme au fost inmatriculate in luna aprilie 2020 in Uniunea Europeana, Marea Britanie si tarile EFTA (Islanda, Liechtenstein, Norvegia si Elvetia), comparativ cu 1,345 milioane de autoturisme inmatriculate in luna aprilie 2019, informeaza Reuters.

ACEA subliniaza ca vanzarile de autoturisme au inregistrat scaderi de doua cifre in toate pietele din UE, in frunte cu Italia si Spania, unde inmatricularile au scazut cu 97,6%, respectiv 96,5%.

In cele doua tari au fost vandute 4.279, respectiv 4.163 de autoturisme in luna aprilie 2020, adica mai putin decat cele 4.321 de autoturisme vandute in Romania, unde piata auto a inregistrat o scadere de 50,3%.

Conform cifrelor ACEA, doar pietele auto din Danemarca si Suedia au avut o contractie mai mica decat cea din Romania.

In ceea ce priveste marii producatori auto, in aprilie vanzarile Volkswagen Group au scazut cu 75%, in timp ce Renault si PSA Group au raportat un declin al vanzarilor de 79,5% respectiv 82,4%. Producatorii de automobile de lux au suferit si ei o scadere a vanzarilor in luna aprilie, livrarile BMW inregistrand un declin de 69,7% iar rivalul Daimler un declin de 80,1%.

Inmatricularile de autoturisme Dacia in UE, Marea Britanie si tarile EFTA au scazut cu 79,6% in luna aprilie pana la 10.031 de unitati.

Dacia a devansat marci precum Set, Fiat, Volvo, Kia sau Hyundai in functie de numarul de autoturismelor inmatriculate in luna aprilie.

Compania Dacia a fost preluata de Renault in anul 1999. Relansata in 2004 cu modelul Logan, Dacia a devenit un jucator de notorietate pe piata auto europeana.

Vezi si Care sunt cele mai cautate masini pe timp de pandemie

Citeste si:
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Vom avea guvernul Ciuca bătăilor?
Prin ordinul dat PNL-ului, aripa servilă, de a forma un guvern minoritar în jurul lui Nicolae Ciucă, Iohannis, iată, a mai dat o șansă PSD-ului. După care, a declarat ritos: “Sunt în...
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
Cum a ajuns președintele Klaus Iohannis de la discursul obsesiv anti-PSD la a arunca PNL în brațele social-democraților
După ce în ultimii doi ani președintele Klaus Iohannis a lansat atacuri din ce în ce mai acide la adresa PSD, iar anul trecut spunea despre partidul condus de Marcel Ciolacu că este...
Sursa: AGERPRES