Spectaculoase reduceri de pret la masini pe piata euro

Joi, 19 Ianuarie 2012, ora 08:05
6419 citiri
Spectaculoase reduceri de pret la masini pe piata euro
Foto: La Tribune

Scaderea vanzarilor la masini, in ultima parte a anului trecut si la inceputul acestui an, determina numerosi producatori si dealeri de pe piata euro sa reconsidere preturile, in avantajul clientilor.

In Franta, pentru cine cumpara acum un Citroen C1, se ofera un bonus de 100 de euro, iar firma producatoare preia asupra sa taxa de mediu. Practic, masina se vinde cu 6.990 de euro.

In octombrie trecut, aceeasi firma provocase valva in randul amatorilor, cu un fel de program Rabla, respectiv suportand 2.360 de euro din pret pentru cumparatorul care preda vechea masina, in masura in care aceasta depasea opt ani vechime, relateaza La Tribune.

La randul sau, firma Chevrolet a venit cu o oferta tentanta privind masina de oras Spark la pretul de numai 5.900 de euro, oferind, in aceleasi conditii, un rabat de 3.000 de euro. Ziarul apreciaza ca aceasta este una din cele mai bune oferte de pe piata franceza.

Renault ofera, de asemenea, cunoscutul tip Clio Campus, la pretul de 4.990 de euro, respectiv cu un rabat de 35% fata de pretul de catalog.

Tentanta pentru piata euro este si oferta firmei Fiat, care vinde tipul Punto Easy, de 1200 cmc, 3 usi, la pretul de 8.990 de euro, mult redus in raport cu pretul de catalog, de 13.590 de euro. Este o diferenta mai mult decat atragatoare: 4.600 de euro.

Nici modelele noi, recent lansate sau chiar in curs de lansare nu scapa ofertelor promotionale. Fiat intentioneaza sa vanda noul sau model, Panda III, care se va lansa la inceputul lunii martie, cu preturi incepand de la 8.000 de euro (pret de catalog: 9.700 de euro).

Volkswagen ofera noul sau model, lansat vinerea trecuta, la pretul de 7.990 de euro (respectiv cu 1.440 de euro sub pretul de catalog) oricarui cumparator care preda pe loc "rabla" sa.

Toate acestea au ca scop sa revigoreze vanzarile de masini amenintate sa scada cu 8% in anul 2012, in conditiile crizei.

Pentru noi, este de retinut ca, anuntand asemenea modificari de preturi pentru zona euro, producatorii ar trebui sa fie interesati si in afara zonei, unde, de asemenea, se deruleaza afacerile lor si unde se resimte recesiunea.

Fireste, este putin probabil ca firmele franceze, italiene sau germane vor oferi in strainatate facilitati in schimbul masinilor vechi predate, dar este foarte probabil ca alte influente ale preturilor sa se resimta si la noi, in perioada ce urmeaza.

ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
ÎCCJ, decizie care vizează mii de șoferi: Norma juridică privind despăgubirile prin RCA este clară
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a decis că norma juridică privind valoarea reparaţiei şi implicit a despăgubirilor prin asigurarea de răspundere civilă auto (RCA) este este...
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Care vor fi primele telefoane echipate cu noul procesor Snapdragon 8 Gen 4
Yogesh Brar a anunțat recent pe platforma X (fosta Twitter) că primele dispozitive echipate cu noua generație de procesor Snapdragon 8 Gen 4 vor fi lansate în octombrie 2024, iar detaliile...
#preturi masini, #reducere preturi masini, #scadere pret masini , #vanzari auto