Top 5 cele mai profitabile masini (Galerie foto)

Joi, 01 Decembrie 2011, ora 10:01
6006 citiri
Top 5 cele mai profitabile masini (Galerie foto)

Cele mai profitabile masini nu au neaparat cele mai mari vanzari, nu sunt nici cele mai scumpe sau cele mai sofisticate.

In schimb, au atras clientii prin simplitatea lor si prin marime. Iata care sunt cele mai profitabile 5 masini, pentru producatorii lor, potrivit unui raport al Bernstein Research, din Londra, citat de CNN, care a luat in considerare profitul estimat obtinut din 1995 pana in prezent:

5. BMW Seria 5 si X5

Cele doua masini au adus profituri de 24 de miliarde de dolari, fiind calculate impreuna deoarece X5 include o mare parte din tehnologia folosita la seria 5.

4. Mercedes-Benz S-Class

De data aceasta, strategia este total diferita de primele clasate: o masina sofisticata, cu tehnologie de ultima ora. Prin urmare, este pe deplin justificat pretul solicitat de producatorul german pentru aceasta limuzina.

Desi nu se vinde in la fel de multe exemplare ca primele din acest top, Mercedes-Benz S-Class a reusit sa aduca profituri de 15 miliarde de dolari datorita preturilor ridicate practicate.

3. Dodge Ram

Profiturile estimate, incepand cu 1995, se ridica la 18 miliarde de dolari. Desi este acelasi tip de masina masiva, precum sunt cele din top 3, profiturile mai mici se explica prin volumul mai mic de vanzari.

2. Chevrolet Silverado/GMC Sierra

Impreuna, cele doua modele produse de la General Motors, au adus profituri similare modelului de pe primul loc. Reteta succesului este clara: o masina simpla, cu un design aproape neschimbat de la lansare, pe o tehnologie pe care o poate intelege oricine.

1. Ford F-150

Potrivit raportului Ford F-150 a avut, de-a lungul timpului, vanzari constante, datorita tehnologiei destul de simpla folosita si a preferintei clientilor americani pentru masini masive. Modelul i-a adus companiei americane aproximativ 40 de miliarde de dolari.

Totusi, noile reglementari privind economia de combustibil ar putea sa dauneze profiturilor Ford Motor cu aceste model.

Citeste si:
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Cum golește Iohannis de importanță funcția de președinte al României
Președintele Klaus Iohannis rămâne la un minim al încrederii românilor, conform unui sondaj de la finalul anului trecut acesta având doar 20%, fiind în spatele premierului Ciucă și a...
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei anunță modificarea legii plafonării și compensării. Coaliția s-a răzgândit în privința sprijinirii românilor loviți de facturi
Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a anunțat duminică, 16 ianuarie, că guvernul lucrează la o nouă schemă de sprijin pentru populație în urma creșterii facturilor la curent și gaze, care...