Vanzarile de autovehicule si motociclete, in scadere

Miercuri, 08 Septembrie 2010, ora 15:29
1267 citiri
Vanzarile de autovehicule si motociclete, in scadere

Criza s-a resimtit puternic printre romani, in aceasta vara, inclusiv in ceea ce priveste achizitia de autovehicule si motociclete. Astfel, in luna iulie 2010, volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de luna precedenta, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 21,1%, respectiv cu 12,0%, arata datele INS.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a scazut fata de luna precedenta atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 0,8%, respectiv cu 2,8%.

Fata de luna corespunzatoare a anului precedent, volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu autovehicule si motociclete a scazut atat ca serie bruta cu 14,0% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 6,7%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut fata de luna corespunzatoare a anului precedent, ca serie bruta cu 10,0% si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 12,7%.

In perioada ianuarie-iulie, 2010 volumul cifrei de afaceri din comertul cu autovehicule si motociclete a scazut fata de perioada corespunzatoare din anul 2009, atat ca serie bruta cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate cu 12,0%, respectiv cu 13,6%.

Volumul cifrei de afaceri pentru serviciile de piata prestate populatiei a crescut in perioada ianuarie-iulie 2010 ca serie bruta fata de perioada corespunzatoare din anul 2009 cu 11,5% cat si ca serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, respectiv cu 10,5%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, in luna iulie 2010, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 21,1%, datorita in principal scaderilor din comertul cu autovehicule (-28,8%) si comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si repararea motocicletelor (- 41,7%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2010, comparativ cu luna precedenta, a inregistrat o scadere cu 12,0%.

Serviciile de piata prestate populatiei au scazut

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna iulie 2010 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie bruta, a inregistrat o scadere cu 0,8%, provenita in principal de la jocurile de noroc (-5,5%) si activitatile de spalare, curatare si vopsirea textilelor si blanurilor (-0,6%).

Cresteri s-au inregistrat la activitati ale agentiilor turistice si tur-operatorilor (+4,6%), coafura si alte activitati de infrumusetare (+2,4%) si activitati ale

hotelurilor si restaurantelor (+1,3%).

In ceea ce priveste serviciile de piata prestate populatiei, in luna iulie 2010 fata de luna precedenta, volumul cifrei de afaceri, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat o scadere cu 2,8%.

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie bruta, a inregistrat pe total o scadere cu 14,0%, datorata scaderii comertului cu autovehicule (-14,0%) si comertului cu motociclete, piese si accesorii aferente, intretinerea si

repararea motocicletelor (-18,0%).

Volumul cifrei de afaceri pentru comertul cu ridicata si cu amanuntul, intretinerea si repararea autovehiculelor si a motocicletelor, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, a inregistrat pe total o scadere cu 6,7%, datorata in principal comertului cu motociclete, piese si accesorii

aferente; intretinerea si repararea motocicletelor (-16,8%).

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie bruta, in luna iulie 2010 a inregistrat o cifra de afaceri cu 10,0% mai mare comparativ cu luna iulie 2009.

Activitatea de servicii de piata prestate populatiei, serie ajustata in functie de numarul de zile lucratoare si de sezonalitate, in luna iulie 2010 a inregistrat o cifra de afaceri cu 12,7% mai mare comparativ cu luna iulie 2009.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
The Boring Phone: dispozitivul destinat să combată dependența de smartphone-uri
HMD a anunțat lansarea unui nou model de telefon: The Boring Phone. Produsul va fi prezentat în cadrul unui eveniment la Milan Design Week, pe data de 18 aprilie. Telefonul face parte dintr-o...
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
Actualizarea care poate strica display-ul dispozitivele Galaxy. Răspunsul oferit de Samsung
În ultima perioadă, un număr ridicat de utilizatori Samsung a raportat apariția unor linii verzi pe ecranul telefoanelor lor, fenomen care pare să fi reapărut după o actualizare recentă de...
#masini vanzare, #comert masini, #vanzari motociclete , #vanzari auto