Autobuze electrice pe străzile din București. Nicușor Dan anunță liniile pe care vor circula: ”Începând de mâine”

Vineri, 08 Decembrie 2023, ora 13:48
2942 citiri
Autobuze electrice pe străzile din București. Nicușor Dan anunță liniile pe care vor circula: ”Începând de mâine”
Autobuze electrice FOTO Facebook/ Nicușor Dan

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat că 20 de autobuze electrice care au făcut testul de anduranţă vor ieşi pe traseu de mâine, iar linile 330 şi 335 vor avea autobuze electrice.

“Avem în spate un autobuz electric, primul din cele 100 care au venit în Bucureşti. E important că au venit toate cele 100, pentru că trebuia ca ele să vină înainte de 31 decembrie 2023, pentru că era ultimul moment în care puteam să cheltuim banii europeni care le sunt alocaţi. Dintre aceste 100, 20 au făcut deja testul de aduranţă şi începând de mâine ne vor ieşi pe traseu. Linile 330 şi 335 vor avea autobuze electrice”, a declarat Nicuşor Dan.

El a explicat că aceste autobuze vor avea toate dotările, de la aer condiţionat la USB pentru telefoanele mobile.

“Sunt autobuze care au toate dotările, care sunt normale pentru anul în care suntem. Au aer condiţionat, au posibilitatea de a plăti direct cu card-ul, au USB pentru telefoane mobile, tot ce trebuie pentru un autobuz din 2023. Şi autonomia de aproximativ 300 de kilometri, garanţie opt ani sau 480 de mii de kilometri”, a explicat primarul Capitalei.

De asemenea, viceprimarul Capitalei, Stelian Bujduveanu, a anunţat că anul viitor vor veni şi primele troleibuze moderne.

“Avem autobuzele electrice livrate şi deja intră în traseau, aşa cum a spus şi domnul primar. O premieră pentru municipiul Bucureşti, alături de cele 100 de tramvaie noi. Şi de la 1 ianuarie vom primi primele troleibuze noi, moderne. Vom avea la anul 300 de autovehicule şi vehicule care vor intra în circulaţie şi vor înnoi parcul auto de la nivelul muncipului Bucureşti. Am promis un transport modern la începutul acestui mandat şi sper că ne-am ţinut de promisiune. Lucrăm la benzi unice pentru transportul în comun, lucrăm la metode de a fluidiza traficul, sperăm ca bucureştenii să folosească aceste autobuze şi să se bucure de ele pentru că urmează şi altele să vină perioada următoare”, a afirmat Stelian Bujduveanu.

El a mai anunţat că pentru autobuzele electrice au fost puse în funcţiune 10 staţii de încărcare lentă, iar alte 20 vor fi montate în perioada următoare.

“Am recepţionat astăzi încă 20 de staţii de încărcare lente. Optimist, aş spune în primele luni ale anului viitor să avem totul funcţional şi totul pe traseu. Depinde foarte mult de infrastructura de alimentare cu energie electrică. Pe lângă staţiile cu încărcare lentă vom achiţiona şi staţiile cu încărcare rapidă care vor fi la capăt de linie. Sunt 30 de staţii de încărcare lentă aduse, dintre care 10 sunt puse în funcţiune şi celelalte 20 urmează să fie montate în perioada următoare”, a mai declarat viceprimarul Capitalei.

Quarterly Report - Editia 4

Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Gabriela Firea știe cum va reveni în fotoliul de primar al Bucureștiului. Pe ce se bazează
Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a vorbit miercuri, 22 mai, despre lupta care devine din ce în ce mai strânsă. Mai sunt două săptămâni până la alegerile locale, iar...
Candidatul pentru Primăria Capitalei care scade semnificativ în sondaje. Schimbări majore în preferințele bucureștenilor
Candidatul pentru Primăria Capitalei care scade semnificativ în sondaje. Schimbări majore în preferințele bucureștenilor
Actualul primar al Capitalei, Nicușor Dan, ar fi pe locul 1 în preferințele bucureștenilor, la distanță de 6 procente de Gabriela Firea și la 15 procente de Cristian Popescu Piedone, conform...
#autobuze electrice Bucuresti, #NIcusor Dan, #autobuz electric , #stiri Nicusor Dan