Autocar cu români răsturnat în Slovenia. Trei persoane au murit. Călătorii se îndreptau spre Italia FOTO VIDEO

Vineri, 03 Februarie 2023, ora 13:38
5727 citiri
Autocar cu români răsturnat în Slovenia. Trei persoane au murit. Călătorii se îndreptau spre Italia FOTO VIDEO
Autocarul răsturnat în Slovenia FOTO Observator

Un autocar înmatriculat în județul Brașov care transporta români spre Italia s-a răsturnat vineri dimineața, 3 februarie, în nord-vestul Sloveniei. Presa locală susține că trei persoane de cetățenie română au murit în urma accidentului.

UPDATE 14.40 Suzana Raus, purtătorul de cuvânt al Poliției din Murska Sobota, spune că, din primele date, vinovat de accident ar fi șoferul autocarului.

”S-a stabilit că accidentul de circulație a fost provocat de șoferul autobuzului, care s-a deplasat pe dreapta în afara carosabilului, unde autobuzul cu remorca s-a răsturnat pe lateral în șanț”, a precizat Suzana Raus.

Potrivti acesteia, în autobuz ”se aflau 29 de persoane, dintre care 26 de pasageri și trei șoferi. Două pasageri de sex feminin și un pasager de sex masculin au murit la fața locului rănilor, în timp ce trei pasageri au fost grav răniți și au fost transportați la spital”.

UPDATE 14.03 Directorul Spitalului General Murska Sobota spune, pentru sobotainfo.com, că au fost aduși patru români grav răniți.

”Deocamdată, sunt în afara oricărui pericol, dar există răni grave care necesită diagnosticare și tratament suplimentar în spital”, a adăugat el.

Pasagerii din autobuz sunt oameni de peste 50 de ani.

sursa / sobotainfo.com

UPDATE 13.40

Potrivit datelor preliminare disponibile, în urma accidentului, trei cetăţeni români au decedat, iar alţi patru au fost transportaţi de urgenţă la o unitate medicală pentru a primi îngrijiri de specialitate. De asemenea, ceilalţi 25 de pasageri se află într-o locaţie a Agenţiei Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziţie băuturi calde şi alimente, urmând să fie preluaţi de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei, precizează MAE.

Știrea inițială

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) precizează că Ambasada României la Ljubljana, Slovenia, a fost notificată de către autoritățile locale cu privire la producerea unui accident vineri, pe autostrada A1, între localitățile Garčiani-Murska Sobota, în care a fost implicat un autocar înmatriculat în România, care transporta 32 de cetățeni români spre Italia.

„Reprezentanții misiunii diplomatice au întreprins demersuri în regim de urgență, pentru a obține informații suplimentare cu privire la identitatea și starea de sănătate a persoanelor afectate, precum și cu privire la circumstanțele producerii accidentului. Totodată, o echipă mobilă consulară din cadrul Ambasadei României la Ljubljana s-a deplasat la fața locului pentru a acorda asistență consulară cetățenilor români implicați în accident”, transmite MAE, potrivit Observator.

De asemenea, ceilalți 25 de pasageri se află într-o locație a Agenției Drumurilor din Murska Sobota, unde le-au fost puse la dispoziție băuturi calde și alimente, urmând să fie preluați de un autocar al companiei de transport pentru continuarea călătoriei.

Citește și:
Aproape 70 de salvatori, omorâți în războiul din Ucraina. Numărul medicilor aflați încă în captivitate
Aproape 70 de salvatori, omorâți în războiul din Ucraina. Numărul medicilor aflați încă în captivitate
Peste 200 de salvatori ucraineni au fost răniţi şi 68 au fost ucişi de la startul războiului din Ucraina, relatează Ukrinform. „Până acum, 68 de salvatori au fost ucişi şi 201...
Cel puțin 16 morți și sute de răniți după cutremurul de 6,8 din largul coastelor Ecuadorului VIDEO
Cel puțin 16 morți și sute de răniți după cutremurul de 6,8 din largul coastelor Ecuadorului VIDEO
Cel puțin 16 oameni au murit și peste 380 au fost răniți în urma puternicului cutremur din largul coastelor Ecuadorului. Seismul de o intensitate de 6,8 a avut loc în sudul țării, și s-a...
#autocar romani, #Slovenia, #morti , #eveniment
Comentarii
Poza Nonpolitikon
Nonpolitikon
rank 5