Un nou autocar cu turiști implicat într-un accident grav în Bulgaria. 12 pasageri, copii și adulți, au fost spitalizați cu răni grave

Luni, 15 August 2022, ora 07:25
4695 citiri
Un nou autocar cu turiști implicat într-un accident grav în Bulgaria. 12 pasageri, copii și adulți, au fost spitalizați cu răni grave
Este suspectată o eroare din partea şoferului autocarului FOTO BTA

Accidentul a avut loc duminică seara, 14 august, în oraşul Stara Sagora din sudul Bulgariei și s-a soldat cu rănirea mai multor copii şi adulţi care se aflau la bord autocarului cu turiști din Serbia.

Autocarul se deplasa spre capitala Sofia când a părăsit şoseaua şi s-a răsturnat într-un şanţ. Opt copii şi patru adulţi au fost transportaţi la spital, unii cu răni grave, a anunţat ministerul bulgar de interne. Alţi pasageri au fost examinaţi şi au primit tratament medical.

Drept cauză a accidentului este suspectată o eroare din partea şoferului, atunci când atenţia acestuia a fost distrasă în autocar, a declarat ministrul de interne Ivan Demerdjiev pentru postul bTV.

Autocarul pornise spre Belgrad de pe coasta Mării Negre şi avea la bord 38 de copii şi zece adulţi din Serbia. Copiii participaseră la un festival de folclor în staţiunea de pe litoral Slancev Briag (Sunny Beach).

Accidentul are loc la nouă zile după un accident grav petrecut în Bulgaria în care a fost implicat un autobuz din România şi în care au murit patru persoane.

#autocar, #accident, #Bulgaria, #turisti, #Serbia , #Bulgaria