29 Martie 2023 - 2023, anul deschiderii negocierilor de aderare cu Moldova
Consiliul European trebuie să decidă, până la sfârșitul acestui an, în legătură cu deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova.
Consiliul European trebuie să decidă, până la sfârșitul acestui an, în legătură cu deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova.
Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, se află la Chișinău într-o vizită oficială. Aceasta are loc la o zi după promulgarea de către Maia Sandu a legii care proclamă limba română ca
Președinta Maia Sandu a convocat luni CSS în legătură cu starea de urgență din domeniul justiției. Sistemul este practic paralizat de către judecătorii rămași în funcții din perioada
Politicienii pro-ruși încearcă să bagatelizeze reușita polițiștilor în anihilarea unei grupări coordonate de FSB pentru destabilizarea țării. SUA și UE abordează amenințările la adresa
R. Moldova marchează 31 de ani de la declanșarea de către Rusia a războiului de la Nistru - un război care a rupt Moldova în două, generând o enclavă separatistă exploatată astăzi de
Singurul operator aerian low-cost din Republica Moldova, „Wizz Air”, a anunțat subit că își suspendă toate zborurile spre și din Chișinău, începând cu 14 martie.
Diversiunea pusă la cale de Rusia împotriva Republicii Moldova prevede un atac asupra instituțiilor statului și luare de ostatici.
„Viitorul Moldovei și al cetățenilor ei este în Uniunea Europeană”, se arată în declarația comună adoptată la finalul celei de-a șaptea reuniuni a Consiliului de asociere UE-Republica
Miniștrii apărării ai țărilor membre NATO vor discuta săptămâna viitoare, la Bruxelles, despre sprijinul concret pe care alianța îl va acorda Republicii Moldova în contextul pericolelor
Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a amenințat Republica Moldova că este următoarea țară care va repeta soarta Ucrainei. Ministerul de Externe de la Chișinău a reacționat rapid.
Încă o sperietoare rusească pentru moldoveni a fost lansată – de data aceasta prin intermediul pretinsului "minister de externe" de la Tiraspol.
Discuții din ce în ce mai îndrăznețe pe tema renunțării la neutralitate și pregătirii aderării Moldovei la NATO au loc la Chișinău din cauza războiului declanșat de Rusia în Ucraina.
Cea mai mare rezistență în procesul de demontare a structurilor oligarhice lăsate de regimul Plahotniuc în Moldova este la nivelul justiției.
Autoritățile de la Chișinău deplâng consecințele tragediei aviatice de la Kiev, în urma căreia au murit ministrul de Interne al Ucrainei, unii colegi, civili, inclusiv copii. În total 18
Republica Moldova, care se află la frontieră cu Ucraina și care nu are nici un tanc la ora actuală, primește marți, 10 ianuarie, un lot de blindate „Piranha” din partea Germaniei.
Guvernul de la Chișinău pierde cel mai bun manager în politici sociale, care a reușit să amortizeze, cu bani puțini, impactul scumpirilor dramatice, cauzate de războiul din Ucraina și de
România salvează energetic Chișinăul, iar autoritățile moldovene salvează economic Transnistria și finanțează separatismul prin cedarea întregii cantități de gaze pe care o primește
Luni dimineață, presa aservită fugarilor moldoveni care au jefuit Moldova până în 2019 îl ataca în cor pe fostul judecător român Cristi Danileț.
Germania donează vineri, 18 noiembrie, 40 de milioane de euro Republicii Moldova pentru depășirea crizei energetice. Banii vor ajunge direct la oameni prin factura la energie.
O rachetă rusească, doborâtă luni dimineață de sistemul antiaerian al Ucrainei, a căzut pe teritoriul Republicii Moldova.
Autoritățile moldovene au apelat la „contractele de avarie” pe care le au cu România pentru a echilibra sistemul energetic al țării, după ce separatiștii de la Tiraspol au redus masiv
Autoritățile de la Chișinău „vor aplica măsuri de protecție, dacă Rusia va îndrăzni să atenteze la suveranitatea și integritatea teritorială” a țării.
Rusia impune un preţ ireal de mare la gaz pentru Moldova, iar forţele pro-ruse speculează scumpirea ca să destabilizeze ţara.
Gazul rusesc pentru moldoveni ar urma să se ieftinească, începând cu 1 octombrie, cu 40%, dar cel mai probabil livrările vor fi sistate.
Riscurile de securitate pentru Moldova sunt în creștere. Atenționarea vine din partea președintelui Maia Sandu după ședința Consiliului Suprem de Securitate.
Maia Sandu a cerut miercuri, de la tribuna Adunării Generale a ONU, retragerea trupelor ruse din regiunea transnistreană a Republicii Moldova și a condamnat Rusia pentru războiul declanșat
Republica Moldova îmbătrânește și se depopulează într-un ritm care sperie. În unele localități, 30% din populație este trecută de 60 de ani.
Moldova se pregătește de o iarnă grea, cu gaz puțin și foarte scump. Concernul rus „Gazprom” ar putea sista livrările spre Chișinău începând cu 1 octombrie.
Ministrul rus de Externe a amenințat din nou Republica Moldova. El a spus că Rusia va face tot posibilul pentru a apăra interesele populației vorbitoare de limbă rusă din Moldova.
Exponenții regimului separatist de la Tiraspol nu mai pot ieși din Republica Moldova fără acordul prealabil al autorităților constituționale de la Chișinău.