Un profesor din București deplânge lipsa autorității școlilor: ”Punem prea mult accent pe plăcere şi relaxare”

Miercuri, 29 Martie 2023, ora 10:16
2259 citiri

Bogdan Cârstea, profesor de istorie la Liceul ”Dante Aligheri” din Bucureşti, a afirmat, miercuri, că una dintre politicile din România de astăzi este lipsa de autoritate a şcolii, menţionând că se face orice pentru a goli de autoritate unitatea de învăţământ.

Bogdan Cârstea a declarat, miercuri, la Prima News, că nici în noile legi ale Educaţiei nu se vorbeşte de autoritatea şcolii.

“Una din politicile publice din România de astăzi este lipsa de autoritate a şcolii. Facem absolut orice ne e în putinţă să golim de autoritate şcoala. Uitaţi-vă în mult trâmbiţatele legi ale Educaţiei. Nu se mai vorbeşte nicăieri de autoritatea şcolii. Autoritatea şcolii trebuie privită ca autoritatea părintească. De ce nu mai e văzută aşa? Pentru că cineva de sus de tot aşa gândeşte şi a creat din acest lucru o politică publică. Asta este una din politicile publice, din păcăte, ale Ministerului Educaţiei”, a declarat Bogdan Cârstea.

El a precizat că punem prea mult accent pe plăcere şi relaxare, iar la şcoală nu găsim acest lucru.

“Punem prea mult accent pe plăcere şi pe relaxare. La şcoală nu găsim plăcere. E greu să mergi la şcoală, trebuie să înveţi, trebuie să citeşti, trebuie să îţi răpeşti din timpul de distracţie pentru a învăţa la română, la matematică, la fizică”, a explicat profesorul de istorie.

El a mai menţionat că familia transferă şcolii autoritatea educaţională.

“Familia transferă şcolii autoritatea educaţională. Şcoala se ocupă, dar în momentul în care şcoala sesizează că un elev are o problemă şi îi anunţă părinţii, reacţia părinţilor cum este? Acum o săptămână, două doamna director a Colegiului IL Caragiale şi a povestit o întâmplare. I-a spus mamei că după părerea ei se droga, iar mama a spus că nu e adevărat, vă dau în judecată. În momentul acela care credeţi că ar trebui să fie reacţia directoarei? V-ar plăcea să fiţi dată în judecată?”, a mai declarat Bogdan Cârstea.

El susţine că trebuie să crească numărul consilierilor şcolari.

“Rolul consilierului şcolar trebuie să crească, numărul consilierilor şcolari trebuie să crească pentru a se putea ocupa de aceste aspecte, de aceste probleme, însă la şcoală facem în principal şcoala. Colaborarea este şi acum permanentă între profesor şi consilierul şcolar, în sensul că sau cel puţin aşa se manifestă în momentul de faţă şi anume consilierul şcolar în momentul în care identifică un copil cu nişte probleme emoţionale stă de vorbă în primul rând cu dirigintele, stă de vorbă şi cu ceilalţi profesori şi le explică starea copilului, eventual le dă şi nişte îndrumări cam cum ar trebui să abordeze relaţia cu acel copil. Dar asta se întâmplă punctual. Şi se poate întâmpla punctual în anumite situaţii, cel puţin în momentul de faţă”, a mai afirmat Bogdan Cârstea.

Ministra Educației, despre cazul elevului violat în toaleta școlii: ”Suntem în proces de elaborare a sesizării”
Ministra Educației, despre cazul elevului violat în toaleta școlii: ”Suntem în proces de elaborare a sesizării”
Ligia Deca, mininstra Educației a afirmat, luni, 25 martie, că înregistrările de la Şcoala Nicolae Titulescu din Bucureşti, unde un elev ar fi fost violat de două ori în toaletă, au fost...
Mai mulți indivizi din București deghizați în femei au păcălit pe internet alți bărbați că le oferă servicii sexuale. Ce pățeau victimele când se întâlneau cu infractorii
Mai mulți indivizi din București deghizați în femei au păcălit pe internet alți bărbați că le oferă servicii sexuale. Ce pățeau victimele când se întâlneau cu infractorii
Cinci bărbaţi au fost reţinuţi de poliţiştii din Bucureşti după ce, deghizaţi în femei, ar fi postat pe un site anunţuri privind oferirea de servicii sexuale. Indivizii au atras alţi...
#autoritate, #scoala, #profesor, #Bucuresti , #stiri invatamant
Comentarii