Tronsonul de 10 km din autostrada A0 pe care se va putea circula din noiembrie: ”Stadiul lucrărilor este de 92%” FOTO

Vineri, 17 Noiembrie 2023, ora 14:58
4257 citiri
Tronsonul de 10 km din autostrada A0 pe care se va putea circula din noiembrie: ”Stadiul lucrărilor este de 92%” FOTO
Imaginea de pe Autostrada A0 FOTO Facebook/Cristian Pistol

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunţat vineri, 17 noiembrie, că în această lună vor fi daţi în circulaţie zece kilometri din lotul 2 al A0, iar până la finalul anului vor fi încheiate lucrările la 44 de kilometri din cei aproximativ 100 ai autostrăzii.

“Am mers împreună cu domnul director Pistol de la CNAIR, cu domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Ilfov, domnul Thuma, să vedem acest lot 2 de pe A0 Nord. (…) Acest lot, care este de aproape 20 de kilometri, deşi, în paranteză fie spus, datorită înţelepciunii în ghilimele a unor domni din trecut, chiar dacă e gata toată lucrarea de aproape 20 de kilometri pot fi folosiţi efectiv, până probabil în toamna anului viitor, doar 10 kilometri, chiar dacă sunt gata 20, pentru că lotizarea făcută în trecut nu a dus la o situaţie normală, să faci legătura de la DN 1 la DN 2, adică drumul care duce spre Buzău. Se opreşte cu vreun kilometru, doi kilometri înainte de DN 2”, a declarat, vineri, Sorin Grindeanu.

El a precizat că aceşti 10 kilometri vor fi daţi în circulaţie în această lună.

“Cert este că undeva săptămâna viitoare colegii din CNAIR vor începe toate procedurile de recepţie, astfel încât înainte de 1 decembrie să putem să dăm, deci la finalul acestei luni, să putem să dăm în circulaţie acest lot de autostradă, astfel încât până la sfârşitul anului, cu ceea ce aţi văzut şi miercuri pe partea sudică a Autostrăzii A0 să ajungem undeva la 43-44 de kilometri terminaţi de autostradă, din aproximativ 100 de kilometri”, a transmis Grideanu.

El a precizat că cei doi kilometri din lotul 2 care să facă legătura cu DN 2 vor fi realizaţi de compania care face lotul 3 astfel încât să se poată folosi întregul tronson.

“În rest, rămânem cât se poate de atenţi şi împreună cu colegii din CNAIR, astfel încât şi pe loturile din Sud, ceea ce vă spuneam miercuri, adică întreg lotul 2 şi aproximativ şapte kilometri din lotul 1, cel care se duce până în DN 4, drumul spre Călăraşi, să poată fi daţi în circulaţie în acest an”, a afirmat Grindeanu.

El a declarat că acest tronson a fost gata cu opt luni înaintea termenului din contract.

“Ştiu că o să-mi atragă iarăşi critici, dar nu pot să nu spun că acest tronson e gata cu vreo opt luni înainte de termenul contractual. Eu nu pot să nu spun că o companie care termină mai repede cu opt luni lucrările nu merită a fi lăudată. Cum celălalte merită a fi criticate, dar de data asta, şi de data asta, această companie a terminat înainte de termen. Şi pentru asta merită felicitaţi”, a afirmat ministrul Transporturilor.

La rândul său, directorul CNAIR, Cristian Pistol, a anunțat că pe lotul 2, Corbeanca - Afumați (19 km), datorită unei mobilizări foarte bune a antreprenorului român, s-a ajuns la un stadiu fizic de 92%.

”Același constructor este în faza de proiectare pe lotul 4, Pantelimon – Glina (4,47 km), unde lucrările sunt programate să înceapă în ptimăvara anului viitor”, a scris acesta pe Facebook.

Quarterly Report - Editia 4

Un nou drum de mare viteză în România. Va avea o lungime de 73 de km FOTO
Un nou drum de mare viteză în România. Va avea o lungime de 73 de km FOTO
Ministerul Transporturilor a avizat joi, 23 mai, proiectul Drumului Expres Focşani - Brăila, a anunţat ministrul de resort, Sorin Grindeanu. ”Am avizat astăzi proiectul Drumului Expres...
Autostrada Unirii. Ce soluții are CNAIR pentru a asigura finanțarea unui segment important din A8
Autostrada Unirii. Ce soluții are CNAIR pentru a asigura finanțarea unui segment important din A8
Oficialii de la Transporturi caută soluții pentru a prinde finanțarea nerambursabilă pentru segmentul din Autostrada Unirii care leagă Iașiul de Ungheni și Tg. Neamț. Compania Națională...
#autostrada A0, #autostrada a0 nord, #tronson deschis autostrada, #circulatie autostrada, #Sorin Grindeanu, #Ministrul Transporturilor, #cnair , #autostrada